Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΥΡΙΟ- ΕΡΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠ-ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Εξόρμηση έγινε σήμερα το απόγευμα σε διάφορους χώρους εργασίας της πόλης με διακυρηκτικό κείμενο της ίδρυσης της ΑΠ-Ρ τοπικής Λαυρίου. Επίσης σήμερα το πρωί προβήκαμε και σε μια δράση ταξικής αλληλεγγύης με τους πολιτικούς πρόσφυγες που μένουν στο Κέντρο Μεταναστών στο Λαύριο οι οποίοι αντιμετωπίζουν επισιτιστικό πρόβλημα εδώ και μήνες, πηγαίνοντας τους μια κούτα γάλα. Ακολουθεί το...κείμενο που μοιράστηκε.

Διακηρυκτικό κείμενο ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ-ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ
Τοπική Λαυρίου
Η Α.Π. Ροσινάντε είναι μια συνδικαλιστική οργάνωση με σκοπό την οργάνωση και την διάδωση της ταξικής πάλης μέσα από τα μέσα του αναρχοσυνδικαλισμού και του επαναστατικού συνδικαλισμού. Με αυτή τη βάση Α. Π. Ροσινάντε δίνει σημασία στην μάχη ακόμα και για το μικρότερο κεκτημένο των εργαζομένων πάντα όμως με γενικότερο πρόταγμα τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την σοσιαλιστική αυτοδιαχείρηση.

Γιατί αναρχοσυνδικαλισμός;
Ο αναρχοσυνδικαλισμός είναι παρακλάδι του συνδικαλισμού. Απαντάει στο ερώτημα «τι είδους συνδικαλισμός» και προτάσσει την ενότητα των εργαζομένων πάνω στην βάση της ταξικής τους τοποθέτησης αντί για τον πολιτικό τους προσδιορισμό. Κάθε εργαζόμενος ο οποίος συμφωνεί με το πλαίσιο λειτουργίας της οργάνωσης και δεν είναι εργοδότης ή όργανο καταστολής, μπορεί να συμμετέχει σε αυτήν. Δηλαδή, θεωρεί την οικονομική πάλη σαν προτεραιότητα έναντι της πολιτικής.
Οι αναρχοσυνδικαλιστές υποστηρίζουμε ότι στη βάση της καπιταλιστικής κοινωνίας, η εκμετάλλευση και η καταπίεση είναι πάντα οικονομική. Στην πραγματικότητα βασίζονται στην κυριαρχία του Κεφαλαίου πάνω στην Εργασία, η οποία είναι καθολική και σε όλο τον πλανήτη. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων πάνω στη Γη παράγουν τον πλούτο της με την χειρωνακτική και την πνευματική εργασία τους, την ίδια στιγμή που μία πολύ μικρή μειονότητα τον συγκεντρώνει, τον νέμεται, τον διανέμει και τον ελέγχει. Οι πρώτοι, που αποτελούν τον κόσμο της Εργασίας, δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα παραπάνω από σκλάβοι με μισθό, εξαναγκασμένοι. Είναι μία τάξη υπό κατοχή.

Η αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση φιλοδοξεί επίσης να καταστεί η εναλλακτική οργάνωση του κόσμου της Εργασίας σε όλα τα επίπεδα, για αυτό παλεύει για τη δημιουργία από σήμερα κιόλας εναλλακτικών εσωτερικών δομών, στα πεδία του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της αυτό-μόρφωσης, των κοινωνικών σχέσεων, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της περίθαλψης κ.ά., με στόχο αυτές οι δομές να αντικαταστήσουν ομαλά τις κεφαλαιοκρατικές και κρατικές δομές του καπιταλισμού μετά το ξεπέρασμά του.

H A.Π Ροσινάντε εκδίδει την ομότιτλη μηνιαία εφημερίδα.
Για επικοινωνία με την τοπική οργάνωση Λαυρίου: rocinantelav@yahoo.com


Ιντιμίντια

Δεν υπάρχουν σχόλια: