Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Σε μαζικές αγωνιστικές εκδηλώσεις στους Νομούς της Κ. Μακεδονίας προσανατολίζονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μακεδονίας, στις 13,14 και 18 Δεκεμβρίου. Σε κάλεσμα - ανακοίνωσή τους περιγράφουν την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται:

Σε τραγική κατάσταση βρισκόμαστε οι μικρομεσαίοι αγροτο-κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα. Βιώνουμε τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής εχθρικής πολιτικής της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων. ....
Πολιτικές , που εξυπηρετούν και στηρίζουν τα κέρδη και τα προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές & όλα τα προϊόντα μας , συρρικνώνοντας παραπέρα τοεισόδημά μας . Σήμερα οι φτωχομεσαίοι αγρότες & κτηνοτρόφοι μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα.Δεν πρέπει να έχει πια κανείς αυταπάτες για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν η Ε.Ε., οι Ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Στηρίζουν και ενισχύουν τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, μέσα από τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων αγροτο-κτηνοτρόφων και άλλων λαϊκών νοικοκυριών.

Η δραστική μείωση στις τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας & όλα τα προϊόντα μας , με ταυτόχρονη αύξηση της τιμής τους στο καταναλωτή - εργαζόμενο της πόλης, η αύξηση του κόστους παραγωγής ( κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών, λιπασμάτων , φυτοφαρμάκων , μέσων & εφοδίων, αύξηση του Φ.Π.Α, τεράστια αύξηση στο αγροτικό ρεύμα & τα καύσιμα, χαράτσια στον ΕΛΓΑ , ΟΓΑ, ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων , φοροληστεία & της αγροτικής λαϊκής κατοικίας με το χαράτσι της ΔΕΗ, κ.ά.) έχουν οδηγήσει χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους στη χρεοκοπία και εγκατάλειψη του επαγγέλματος, την τελευταία 5 ετία .

Στοχεύουν ξεκάθαρα με την πολιτική τους την κρίση να πληρώσει η αγροτιά, εργατιά, τα λαϊκά στρώματα για να προστατευτούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και οδηγεί στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Στη συγκέντρωση και της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, με γρηγορότερους ρυθμούς.

Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους αγροτο-κτηνοτρόφους θα επιδεινωθεί παραπέρα από τις συνέπειες, τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά και σε συνδυασμό με την νέα ΚΑΠ 2014-2020 επιταχύνοντας την καταστροφή τους. Αυτή η πολιτική μείωσε δραστικά την αυτάρκεια της χώρας σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, κατέστρεψε παραγωγικές μονάδες , μετέτρεψε από θετικό το ισοζύγιο στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ ελλειμματικό.

Η Παναγροτική Αγωνιστική ΣΥσπείρωση - μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα - καλεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους σε Πανελλαδική κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη.

Παλεύουμε :

Να βάλουμε φρένο στην άγρια αυτή πολιτική & να δώσουμε προοπτική στον αγώνα μας για την ανατροπή της Να διεκδικήσουμε ανάπτυξη του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα, έτσι όπως συμφέρει το λαό, τη χώρα, τους μικρομεσαίους αγροτο-κτηνοτρόφους και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα καρτέλ.

Oι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μπορούν να αξιοποιηθούν με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά την κάλυψη των διατροφικών λαϊκών αναγκών . Παράλληλα με τις μεγάλες κρατικές μονάδες θα δημιουργούνται παραγωγικοί συν/σμοί των μικρομεσαίων αγροτών & κτηνοτρόφων, με κρατική επιστημονική στήριξη και ενταγμένοι στον κεντρικό σχεδιασμό παραγωγής θα ενισχυθούν για αλλαγή του συσχετισμού φυτικής-ζωικής παραγωγής, υπέρ της κτηνοτροφικής ανάπτυξης. Καλύπτοντας τις εγχώριες ανάγκες και περιορίζοντας δραστικά τις εισαγωγές. Έτσι μόνο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα , μείωση της ανεργίας, επιβίωση και εισόδημα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και συνολικά αναβάθμιση οικονομική- κοινωνική- πολιτιστική στην ύπαιθρο.

Όμως για να εφαρμοστεί μια τέτοια αγροτική πολιτική που συμφέρει τη χώρα και το λαό, προϋποθέτει μαζικό απεγκλωβισμό των μικρομεσαίων αγροτών & κτηνοτρόφων από τις πολιτικές και τα κόμματα που τους ξεκληρίζουν. Απαιτείται η δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας συνολικότερης λαϊκής οικονομίας στην οποία οι μικρομεσαίοι αγροτο-κτηνοτρόφοι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά.

Παλεύοντας σήμερα για μέτρα ανακούφισης προετοιμάζουμε με τους σημερινούς μας αγώνες τους αυριανούς μεγαλύτερους , που θα δώσουν οριστική λύση στα βάσανά μας.

Στη διαμόρφωση αυτών των προϋποθέσεων σήμερα διεκδικούμε :

Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα φυτικά & ζωικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα . Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις

Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ, με διαγραφή χρεών από τους τόκους και πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, ενέργεια . Αύξηση της φορολογίας στα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.

Νομιμοποίηση και παροχή δωρεάν της υποδομής ηλεκτροδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Απόσυρση του νόμου για τους Συνεταιρισμούς των μεγαλοαγροτών και τους Αγροτικούς Συλλόγους της υποταγής. ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο φορέα με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής του κεφαλαίου στο 100% των ζημιών απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους, κατάργηση των χαρατσιών .

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των κρατικο-συνεταιριστικών εταιρειών της ΑΤΕ. Στήριξη του κρατικού-συνεταιριστικού χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια και πρόστιμα.

Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με την πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.

Στη βάση του παραπάνω πλαισίου αιτημάτων , εμείς οι αγροτο - κτηνοτρόφοι συντονίζουμε τον αγώνα τους εργατοϋπαλλήλους, τους γεωτεχνικούς, τους αυτοαπασχολούμενους , τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Μαζική συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ για την κτηνοτροφία

Συμμετέχουμε μαζικά στις αγωνιστικές εκδηλώσεις στους Νομούς της Κ. Μακεδονίας :

Τρίτη 13 Δεκέμβρη στο ΛΑΓΚΑΔΑ . Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 12 μμ στα Διόδια των ΜΑΛΓΑΡΩΝ και της ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
Κυριακή 18 Δεκέμβρη 10.30πμ στο Τελωνείο του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΣΕΡΡΩΝ .

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: