Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Νέο κόμμα στα σκαριά από ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στελέχη

Για νέο κόμμα φαίνεται πως ψάχνονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς από τη μια η απελευθέρωση της έκτης δόσης και από την άλλη οι δημοσκοπήσεις που καταβαραθρώνουν τον δικομματισμό εντείνουν τις "μυστικές" διεργασίες επί τούτου.
Όπως αναφέρει η "Real" της Κυριακής, το βράδυ της...Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνάθροιση σπίτι του οικονομολόγου Α. Δοξιάδη στη περιοχή του Λυκαβηττού στην οποία έδωσαν το παρόν η Άννα Διαμαντοπούλου, και ο Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε συζητήσεις με συναδέλφους τους από τη ΝΔ και με κινήσεις πολιτών για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα.

Στο σπίτι του Α. Δοξιάδη παρόν ήταν τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη της "Κίνησης των 32".

Σύσσωμη η παρέα έκρινε πως απαιτείται η δημιουργία ενός νέου κόμματος για αυτό και οι διεργασίες ολοένα και εντείνονται με το περιβάλλον που δημιουργεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να ευνοεί κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, αρχίζει να συζητείται έντονα το ενδεχόμενο πως θα μπορούσε να ηγηθεί του νέου αυτού κόμματος ο Λ. Παπαδήμος, πριν ή μετά τις εκλογές, κάτι που έχει προτείνει και δημοσίεως ο Θ. Βερέμης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συζητήσεις μεταξύ των Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση, Η. Μόσιαλου και άλλων με την πεντάδα της ΝΔ (Α. Σπηλιοτόπουλο, Κ. Μητσοτάκη, Μ. Βαρβιτσιώτη, Κ. Χατζηδάκη και Ε. Αντώναρο) καλά κρατούν, ενώ και το πρόσωπο του Γ. Φλωρίδη δε μένει απέξω από τον χορό, ο οποίος τη περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Α. Λοβέρδο.

Δέχτηκε πρόταση και ο Παπανδρέου

Πρόταση για την ίδρυση νέου κόμματος δέχτηκε και ο Γ. Παπανδρέου ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, και ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε πως θα εξέταζε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αν η κατάσταση για τη χώρα και τη κυβέρνηση δεν ήταν εκτάκτου ανάγκης.

Ανακατατάξεις και "κινήσεις ματ"

Όσον αφορά τη ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας συζητούνται συγκλίσεις που θα περιλαμβάνουν τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Μάλιστα διόλου τυχαίο ήταν και το γεγονός πως ο Α. Σαμαράς συμφώνησε να συμμετέχει και το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Παράλληλα, η Ντ. Μπακογιάννη "φλερτάρει" με τον διαγραφέντα της ΝΔ Σ. Χατζηγάκη, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνται οι διεργασίες για συνεργασία με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Φ. Κουβέλης και η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζουν να διεμβολίζουν το ΠΑΣΟΚ που καταρρέει.

news247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι η πραγματικότητα θα ξεπεράσει σε ζόφο ακόμα και αυτό το σενάριο. Βλέπεις πώς αποδομούν Τσίπρα, Καμμένο, Καζάκη και λοιπούς αντιμνημονίσκους. Τα ΜΜΕ και οι ολιγάρχες πίσω από τα ΜΜΕ, κατευθύνουν τον Ελληνισμό εκεί που τον θέλουν: κάτω από την μπότα τσι Μέρκελ! Αν όλα πάνε δεξιά και ευρωπροβλεπόμενα, οι ολιγάρχες ελπίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι του ..Βορίδη, που θα συνεχίσει την καταστροφική πολιτική Σημίτη-Καραμανλή-Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά, αλλά αντί για ΔΗΜΑΡ& ΠΑΣΟΚ, θα επιδιώξει να έχει την Χρυσή Αυγή υπάκουο εταίρο.. Ενώ διυλίζουν αντιμνημονιακούς [ή και αριστερούς] κώνωπες, αφήνουν ανενόχλητους μνημονιακούς [ή και συστημικούς] ελέφαντες (ουκ γαρ οίδασι τι ποιούσιν..!), σπονσοράρουν προκλητικά και τον Εθνικισμό!!!

Λυπάμαι που το λέω, και απευθύνομαι σε όσους ~κύριους σοβαρούς και υπεύθυνους, Έλληνες νοικοκυραίοι ΔΕΝ αισθάνονται ότι απειλούνται..!~ αλλά ο Φασισμός/Ναζισμός δεν αποτελεί "μόδα": σφύζει από προοπτική και μάλιστα διεθνώς! Ο "Τρίτος Δρόμος" των κατά τόπους Εθνικιστών --σε αντιπαράθεση δήθεν με τον "Διεθνισμό των Κομμουνιστικών μιασμάτων" και με την "Παγκοσμιοποίηση των Καπιταλιστικών χοίρων"-- αποτελεί δηλητήριο που εφαρμόζεται με ολοένα και αυξανώμενη δόση.. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε:
Απλά πρόβαλλε ένα έγκλημα ξένου, με θύμα Έλληνα, π.χ. τον Πακιστανό βιαστή.. Αλλά ρίξε στα ΜΜΕ και άλλες 200 αρκούδες πανομοιότυπης φρίκης... Βάλε τους κουτούς να διαβάζουν Πλάτωνα, Νίτσε, τας Γραφάς κλπ, όλα με τον κατάλληλο σχολιασμό.. Ύμνησε και το μεγαλείο της Βέρμαχτ, με Ρόμελ και Γκουντέριαν.. Ρίξε και λίγο ακόμα Μίσος στη διδαχή Ιστορίας, πάνω σε αυτό που ήδη χορηγείται από την Α' Δημοτικού...
http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=5769
"NAI..! Ναι, σε όλα! Ja! Ja, στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση..!" (και με αρχαίο ελληνικό χαιρετισμό http://omadeon.wordpress.com/2013/03/20/nazi-myth-of-the-doric-salute/ , με καθαρά χεράκια, χαίρε Οντίν, δόξα σοι Απόλλων) νενέκοι: http://ametroepeia.pblogs.gr/2013/04/oi-germanoi-einai-filoi-mas.html
http://varoufakis.files.wordpress.com/2013/01/21-cebaceaccf80cebfceb9ceb5cf82-cebeceb5cf87ceb1cf83cebcceadcebdceb5cf82-cf81ceafceb6ceb5cf82-cf84ceb7cf82-ceb5cf85cf81cf89cf80ceb1cf8a.pdf