Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΗΜΑΘΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής η Τελετή Απονομής των Βραβείων Συλλογικής Δράσης «ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2011». Τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας. Στον Διαγωνισμό, που γίνεται κάθε δύο χρόνια και επαναλήφθηκε για έκτη φορά εφέτος, συμμετεί-χαν πάνω από 70 Οργανώσεις και Σωματεία από όλη τη χώρα...και βραβεύτηκαν οκτώ. Μεταξύ των οκτώ βραβευθέντων περιλαμβάνεται και η «Πρωτοβουλία για το Παιδί».

Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από την «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία» και το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» και έχει σκοπό τον εντοπισμό και την υποστήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων ή ομάδων ατόμων, που προσφέρουν ενεργά στο κοινωνικό σύνολο και (κατά την προκήρυξη των διοργανωτών) «παρά τις αντίξοες συνθήκες και σε πείσμα των καιρών, εξακολουθούν να αγωνίζονται για τον συνάνθρωπο και για την κοινωνία, προσφέροντας θετικά πρότυπα για τις νεότερες γενιές». Επιλέγονται οι ομάδες εκείνες που δεν είναι ευρύτερα γνωστές, αλλά παρουσιάζουν αξιόλογο έργο, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως πρότυπα συμπεριφοράς σε συλλογικό επίπεδο.

Η βράβευση συνοδεύεται και από συμβολικό χρηματικό ποσό.

Την Ελλανόδικη Επιτροπή απετέλεσαν οι:
Πρόεδρος ο κ. Στέφανος Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής και τ.Καθηγ. Ιστορίας της Ιατρικής και Μέλη οι κ. Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος της Praksis, η κ. Ελένη Βασιλάτου-Κοσμίδη, Διευθύντρια Ογκολογικού του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, Δημοσιογράφος, ο κ. Κώστας Καρράς Ιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η κ. Δάφνη Οικονόμου, Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, ο κ. Αλέξανδρος Τομπάζης, Αρχιτέκτων, η κ. Αναστασία Καραφουλίδου, Πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και ο κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία.

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν είναι:

-«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», Βέροια,

-«ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», ΜΚΟ, Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος κλπ,Αθήνα

-«Α.Ο. ΠΡΩΤΕΥΣ», Αθλητικός Σύλλογος, Αθήνα

-«ΠΕΡΠΑΤΩ», Σύλλογος ΑΜΕΑ-Νομός Ροδόπης

-«ΣΟΨΥ», Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία, Πάτρα

-«ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ», Κοινωνική δράση, Αθήνα

-«ΑΝΙΜΑ», Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής, Αθήνα

-14Ο ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» παρουσίασε με θερμά λόγια η κυρία Ελένη Βασιλάτου-Κοσμίδη, ο δε Πρόεδρός της Τέλης Σιδηρόπουλος απηύθηνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

"Εξοχότατε Πρόεδρε της Δημοκρατίας

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» γεννήθηκε μέσα στις συνθήκες της ηθικής και κοινωνικής κρίσης που ταλάνισαν την πόλη της Βέροιας και απασχόλησαν το Πανελλήνιο επί μακρύ χρονικό διάστημα.

Η κρίση αυτή ανέδειξε το μεγάλο θέμα της παιδικής παραβατικότητας, των παιδιών δηλαδή εκείνων, που προερχόμενα από οικογένειες που δυσλειτουργούν ή είναι διαλυμένες, βιώνουν την παραμέληση, την κακοποίηση και την εγκατάλειψη, για να καταλήξουν αβοήθητα στην απόρριψη, στο σχολικό και κοινωνικό περιθώριο και να διολισθήσουν τελικά σε παραβατική συμπεριφορά με καταστροφικές συνέπειες.

Γι’ αυτά τα παιδιά ιδρύθηκε η «Πρωτοβουλία»!

Η τιμή που απορρέει από τη σημερινή βράβευση είναι μεγάλη, γεγονός συγκινητικό και ενθαρρυντικό ταυτόχρονα. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι η τιμή αυτή οφείλεται πρωτίστως

-στους πολυάριθμους εθελοντές της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» που εργάζονται με αυταπάρνηση, χαρίζοντας χρόνο, ψυχή και πολλή αγάπη στα παιδιά μας,

-στους συμπολίτες μας, που μας υποστηρίζουν με σταθερότητα, ηθικά και υλικά,

-στο επιστημονικό δυναμικό μας που ασκεί το λειτούργημά του με θυσιαστική αφοσίωση.

Εκ μέρους όλων αυτών σας ευχαριστώ θερμά, γιατί με την σημερινή βράβευση ενδυναμώνετε το έργο μας, που δεν είναι άλλο από την προσπάθεια να μπορέσουμε κάποια στιγμή, να φέρουμε σε θέση αυτά τα άτυχα και περιφρονημένα παιδιά, να ονειρευτούν το δικό τους μέλλον!"

H Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή από τον κύριο Παπούλια τιμητικών διπλωμάτων στους βραβευθέντες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: