Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Γ. ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ


Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας ο πρόεδρος του σώματος Γιάννης Γκιουρτζής αναφέρεται στο θέμα που ανέδειξε ως μείζον η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και ακολούθησαν και οι άλλες δυο παρατάξεις σχετικά... με τη διαχείριση μιας ερώτησης που κατέθεσε ο σύμβουλος Τασιόπουλος.
Ο πρόεδρος του σώματος εφαρμόζοντας τον κανονισμό στην προηγούμενη συνεδρίαση έδωσε το λόγο στον επερωτώντα και αμέσως μετά την απάντηση του δημάρχου ολοκλήρωσε τη συζήτηση. Οι παρατάξεις ήθελαν να πάρουν το λόγο όλοι οι σύμβουλοι και όταν αυτό δεν έγινε αποχώρησαν καταγγέλλοντας τον πρόεδρο για φίμωση.
Αν βέβαια είχαν την προνοητικότητα να διαβάσουν τον κανονισμό που οι ίδιοι ψήφισαν και να μην επιχειρούν ως δικολάβοι της κακιάς ώρας να τον ερμηνεύσουν θα απέφευγαν την "πατάτα" που έκαναν.
Οι συχνές αποχωρήσεις της παράταξης Γκιόνογλου εκτός της αστείας πλευράς έχει και μια σοβαρή που σίγουρα δεν την αντιλαμβάνονται οι πρωταγωνιστές. Υπονομεύουν το εναπομείναν κύρος των πολιτικών της αυτοδιοίκησης γενικώς και αν αυτούς δεν τους νοιάζει θα πρέπει να νοιάζει τους ανθρώπους εκείνους της παράταξης που ενδιαφέρονται για τα κοινά αλλά που όταν θα αποφασίσουν να μπουν στο παιχνίδι τότε θα βρουν έναν χώρο πλήρως απαξιωμένο.
Ο Γ. Γκιουρτζής αναφέρθηκε στην διαδικασία διαβάζοντας την σχετική περικοπή του κανονισμού που προβλέπει ότι στις επερωτήσεις ακολουθείτε ο κανονισμός της Βουλής. Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη και το θέμα διευκρινίστηκε επαρκώς ώστε στο εξής να γνωρίζουν άπαντες πως πρέπει να συμπεριφέρονται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΗΜΕΡΕΣ. ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ 'ΠΡΟΕΔΡΟΥ' ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.