Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑΟΥΣΑ- ΕΓΙΝΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ημερίδα Ειδικής Αγωγής με θέμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση – Από τη θεωρία στην πράξη», πραγματοποιήθηκε στην Εστία Μουσών της Νάουσας, στις 16 Δεκεμβρίου 2011. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑΠ του δήμου Νάουσας με την υποστήριξη της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.
Βασικοί ομιλητές ήταν... η κα Αναστασία Αλευριάδου, Αναπλ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και η κα Λίνα Βαλσαμίδου, med, msc. Οι εισηγήσεις αναφερόταν σε ζητήματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης παιδιών με νοητική αναπηρία και σύνδρομο Down καθώς και σε έρευνα του Π.Δ.Μ. σχετικά με τις αναπαραστάσεις της αναπηρίας και των αμεα σε ελληνικές εφημερίδες δημοτικών σχολείων.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του πλαισίου στο οποίο παρέχεται η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ώστε να εξασφαλιστεί στο μεγαλύτερο βαθμό η ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και η κοινωνική του ένταξη.

Χαιρετισμό απέστειλε και ο πρόεδρος της ΚΕΠΑΠ του δήμου Νάουσας, κ. Βασίλειος Τζώρτζης -που λόγω έκτακτου ζητήματος βρισκόταν εκτός Νάουσας- υπογραμμίζοντας πως σε μία εποχή σαν τη σημερινή, η διοργάνωση ημερίδων όπως αυτής, που στοχεύει στην ανάδειξη της ειδικής αγωγής και των νέων επιστημονικών ευρημάτων και δια αυτής στην επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων ενάντια σε ταμπού και στερεότυπη συμπεριφορά προς τα άτομα με αναπηρίες, αποτελεί μία όαση πολιτισμού, επιστημοσύνης και έμπρακτου ενδιαφέροντος προς συνανθρώπους με ειδικές ικανότητες και ειδικότερες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: