Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αναρχικοί έξω από του Παπουτσή

«Επίσκεψη» στο σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στο Χολαργό, πραγματοποίησαν χθες νωρίς το απόγευμα 40 αναρχικοί, σε ένδειξη αλληλεγγύης στη Στέλλα Αντωνίου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και το οποίο επιδεινώνεται συνεχώς.
Οι αλληλέγγυοι έφτασαν με... μηχανοκίνητη πορεία έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο Χρήστος Παπουτσής και αφού φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης, γέμισαν με εκατοντάδες φέιγ-βολάν τον αύλειο χώρο και την είσοδο της πολυκατοικίας. «Αμεση απελευθέρωση στην αναρχική Στέλλα Αντωνίου», «Χ. Παπουτσής από πρόεδρος της ΕΦΕΕ, αρχιβασανιστής της ΕΛ.ΑΣ.», έγραφαν μερικά από αυτά.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι ακολούθησαν τέσσερις προσαγωγές, ωστόσο σύμφωνα με ανάρτηση της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές» στο Διαδίκτυο, οι προσαχθέντες δεν είχαν σχέση με το γεγονός. Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.

Πρόκειται για τη δεύτερη δράση αλληλεγγύης στη γειτονιά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Στις 9 του περασμένου Νοεμβρίου είχε γίνει συγκέντρωση-μικροφωνική σε ένδειξη συμπαράστασης στη Στέλλα Αντωνίου σε κοντινή πλατεία, μετά το «απαγορευτικό» της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιηθεί στην πλατεία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σπίτι του Χρ. Παπουτσή.

Η χθεσινή κίνηση έρχεται να προστεθεί στη συμβολική κατάληψη αλληλεγγύης που έγινε, στις 5 Δεκεμβρίου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου.

Η Στέλλα Αντωνίου συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 και κατηγορείται μαζί με τους Αλ. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη, Κ. Σακκά, Χρ. Πολίτη και Δ. Μιχαήλ για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η κατηγορούμενη μέσω των συνηγόρων της έχει υποβάλει αίτημα για άρση της προσωρινής της κράτησης, επικαλούμενη τόσο τα ελλιπή στοιχεία σε βάρος της όσο και τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και συνεχώς επιδεινώνονται. Μετά τη χθεσινή αναβολή η αίτηση αναμένεται να συζητηθεί ενώπιων του Συμβουλίου Εφετών, στις 4 Ιανουαρίου, όταν το δικαστικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Α.Κ.Μ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: