Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Αναβάλλεται ο ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικους - Θύελλα αντιδράσεων

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας το «Έθνος», σύμφωνα με το οποίο λόγω οικονομικής στενότητας, αναβάλλονται οι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.Πρακτικά μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει ότι πάνω από 3.000 διοριστέοι εκπαιδευτικοί μένουν εκτός εξαιτίας των λιγοστών...

διορισμών, ενώ τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα σχολεία θέτουν άμεσα ζήτημα αναστολής λειτουργίας ορισμένων. Το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο σε περίπτωση εφαρμογής της εφεδρείας και στην εκπίδευση.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας καθηγητών, Θέμης Κοτσιφάκης, επισήμανε ότι το υπουργείο Παιδείας «φαίνεται ότι έχει επιλέξει να κάνει ελάχιστους διορισμούς τα επόμενα χρόνια, αλλά και να μειώσει τον αριθμό του εκπαιδευτικού προσωπικού, μέσω της εργασιακής εφεδρείας». Εμείς θα απαιτήσουμε, προσθέτει, «να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι διορισμοί εκπαιδευτικών με μόνιμους καθηγητές». Ηδη, προσέθεσε ο κ. Κοτσιφάκης πάνω από 3.000 διοριστέοι εκπαιδευτικοί μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαιτίας των λιγοστών διορισμών.

Μέχρι στιγμής, ανέφεραν μέλη της ΟΛΜΕ, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από πλευράς υπουργείου Παιδείας για το εάν θα γίνει τελικά ο διαγωνισμός

Απεργία διαρκείας η απάντηση στην εφεδρείαΚατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ανέφεραν πως, εάν ανακοινωθεί η εργασιακή εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς, θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας.

«Δεν θα ανεχτούμε να χυθεί «αίμα» στην εκπαίδευση και να γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας καθηγητής Νίκος Παπαχρήστος.

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: