Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΘΗΝΑ- ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΛΟΓΩ …”ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ” ΣΚΟΡΔΕΛΗ


Την τρίτη κατά σειρά αναβολή (για τις 12 Γενάρη 2012) της δίκης των 3 κατηγορούμενων ακροδεξιών για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα και τον βαρύ τραυματισμό του τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποφάσισε το Α Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σήμερα. Οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, όμως η τρίτη εκ των κατηγορουμένων η Θέμις Σκορδέλη, “τηλεαστέρας – κάτοικος” της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενη και...
για άλλες επιθέσεις, προσκόμισε βαβαίωση ψυχιατρικής κλινικής μέσω των δικηγόρων της, πως πάσχει από …”κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής”, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή της δίκης.
Γνωρίζαμε πως ο φασισμός οδηγεί πολλούς υποστηρικτές του στον …ψυχικό όλεθρο. Το ίδιο επιχειρείται να αποδείξουν και για το μακελλάρη της Νορβηγίας Μρέϊβικ που δολοφόνησε 76 νέους τον περασμένο Ιούλιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως αξίζει να σημειωθεί η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία – για μια ακόμη φορά – η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή αφήνει ακάλυπτα τα πιο “δυναμικά” στελέχη της, όταν φτάνει η κρίσιμη ώρα. Το ίδιο είχε συμβεί στην περίπτωση του πρώην “υπαρχηγού” Ανδρουτσόπουλου που εξέτισε πολυετή φυλάκιση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητη Κουσουρή, του “μεταμελημένου ταμία” Κουσουμβρή, και πολλών άλλων μαχαιροβγαλτών νεοναζί που καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια τα προηγούμενα χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει και σημερα με την Σκορδέλη που όπως φαίνεται αναζητεί ατομικούς τρόπους διαφυγής των συνεπειών των πράξεών της. Όσο για την Χρυσή Αυγή, όσο κι’ αν προσπαθεί να αποποιηθεί τη ρετσινιά της οργάνωσης μαχαιροβγαλτών νεοναζί και να παρουσιαστεί ως “αγνή αντιμνημονιακή πατριωτική οργάνωση” προκειμένου να διευρύνει τον κύκλο υποστηρικτών της, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να τα καταφέρει.
Η δυναμική σημερινή αντιφασιστική κινητοποίηση, μέσα και έξω από τα δικαστήρια, πέτυχε μια μικρή νίκη: “Κάηκε” ένα προβεβλημένο τοπικό “στέλεχος” της ακροδεξιάς με “πλούσια δράση” στον Άγιο Παντελεήμονα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καταδίκη όλων των ενόχων των δολοφονικών επιθέσεων, καθώς και για την πλήρη διάλυση των νεοναζιστικών οργανώσεων με πρώτη και καλύτερη τη Χρυσή Αυγή. Την ώρα που έλληνες και μετανάστες αγωνιζόμαστε μαζί, ενάντια στα χαράτσια και τα μνημόνια, το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμία θέση ανάμεσά μας.
Καλούμε ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους και νέους στις εκδηλώσεις της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” για την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη από τις 6 μ.μ., στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42).
Στις 12 Γενάρη, θα βρεθούμε ξανά στα δικαστήρια απαιτώντας την καταδίκη των ενόχων της φονικής επίθεσης του Σεπτέμβρη. Ποτέ Ξανά Φασισμός!

πηγή: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: