Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ- ΑΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η αγανακτισμένοι της Βέροιας καταγγέλουν την δήμαρχο Χ. Ουσουλτζόγλου για υποκριτική συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλουν ότι αν και το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση για συμπαράσταση στους συμπολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ δεν έκανε καμιά απολύτως ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή αν και έλαβε επιστολή τους που της "υπενθύμιζε" την υποχρέωσή της.
Δείτε την καταγγελία...ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε στους πολίτες της Βέροιας την αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή συμπεριφορά της Δημάρχου κ. Ουσουτζόγλου Χαρίκλειας, η οποία αν και έλαβε την Τρίτη 29-11-2011 την παρακάτω επιστολή μας, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, θέτοντας το κομματικό συμφέρον πάνω από το καθήκον της και πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί:

ΠΡΟΣ:
Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Κυρία Δήμαρχε
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στην συνεδρίασή του στις 16-11-2011 υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία τα τέσσερα (4) πρώτα από τα πέντε (5) σημεία της παρακάτω πρότασής μας για το τέλος ακίνητης περιουσίας:
«Εμείς οι ενεργοί πολίτες της Βέροιας που καθημερινά αγωνιζόμαστε εναντίον των πολιτικών που οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση, ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, να συζητήσει και να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις, που θα τις υποστηρίξει έμπρακτα επί των παρακάτω προτάσεών μας:
1. Να καταγγείλετε το άδικο μέτρο του τέλους ακίνητης περιουσίας και την απάνθρωπη σύνδεση της είσπραξης του τέλους με την διακοπή ηλεκτροδότησης όσων αδυνατούν να το πληρώσουν ή δεν αποδέχονται τον εκβιασμό. Θεωρούμε παράνομο και αντισυνταγματικό το να αναλαμβάνει μία Ανώνυμη Εταιρία ιδιωτικού δικαίου την είσπραξη των φόρων και να έχει το δικαίωμα να τιμωρεί σκληρά τους πολίτες που αδυνατούν ή διαφωνούν να τους πληρώσουν.
2. Να καλέσετε όλους τους δημότες της πόλης μας που αδυνατούν ή διαφωνούν να το πληρώσουν, να μην καταβάλουν το τέλος ακίνητης περιουσίας, αλλά μόνο το υπόλοιπο ποσό του λογαριασμού, μέσω Α.Τ.Μ των τραπεζών. Στην συνέχεια να παραδίδουν τα αποδεικτικά καταβολής του ποσού στον Δήμο, ο οποίος να τα αποστέλλει στη ΔΕΗ με εξώδικο, με το οποίο να ζητάει την μη διακοπή της ηλεκτροδότησης, αφού ο πελάτης της κάλυψε τις υποχρεώσεις του προς την εταιρία.
3. Να παράσχετε νομική κάλυψη στους πολίτες που θα την χρειαστούν.
4. Να δημιουργήσετε σε συνεργασία μαζί μας και με όσους φορείς της πόλης μας επιθυμούν να συμβάλουν και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, ομάδες πολιτών που θα αναλάβουν να αποτρέπουν τα συνεργεία διακοπής ηλεκτροδότησης, να «κόβουν» το ρεύμα συμπολιτών μας.
5. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με εθελοντές ηλεκτρολόγους να αναλαμβάνουν την επανασύνδεση όσων συνδέσεων δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε την διακοπή ηλεκτροδότησης.
Η υιοθέτηση των προαναφερόμενων προτάσεών μας εξασφαλίζει ότι κανένας κάτοικος της Βέροιας δεν θα αναγκαστεί να κάνει Χριστούγεννα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».
Ενώ όμως ο χρόνος περνάει, ο Δήμος Βέροιας δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να υλοποιήσει την προαναφερόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απεναντίας υλοποίησε αμέσως την απόφασή του για αποστολή εξωδίκου προς την ΔΕΗ.
Έχοντας την ευθύνη των 1.500 πολιτών της Βέροιας που υπέγραψαν κείμενό μας με το οποίο δήλωναν την αδυναμία τους ή την διαφωνία τους να πληρώσουν το προαναφερόμενο χαράτσι, επισκεφτήκαμε την Πέμπτη 24-11-2011 τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εκφράσαμε θεσμικά την ανησυχία μας για την αδράνεια του Δήμου. Εκφράσαμε μάλιστα και την βούλησή μας να βοηθήσουμε με εθελοντές στην στελέχωση του γραφείου, που θα συγκεντρώνει τις αποδείξεις πληρωμής της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος. Επειδή συνεχίζουν να περνούν οι ημέρες και ο Δήμος δεν υλοποιεί την απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ζητάμε να προβείτε άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση της απόφασής σας. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να θεωρήσουμε ότι εσκεμμένα και με απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο υπονομεύετε στην πράξη τις αποφάσεις του αρμοδίου οργάνου και σας δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να αποκαλυφθεί και να σταματήσει ο εμπαιγμός προς τους συνδημότες μας. Το ίδιο ελπίζουμε να πράξουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας.
Τρίτη 29-11-2011
Αγανακτισμένοι πολίτες Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: