Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΘΗΝΑ- Περικυκλωμένοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο

Μετά από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα δημόσια μέσα ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ, εργαζόμενοι σε ΕΡΤ, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και 9,84 κατευθύνθηκαν προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου αυτή τη στιγμή ορκίζεται ως Υπουργός Επικρατείας και Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης ο Παντελής Καψής. Οι εργαζόμενοι...θέλησαν να παραδώσουν επιστολή και αίτημα για συνάντηση στο νέο Υπουργό και πρώην διευθυντή της εφημερίδας "Τα Νέα", αλλά αντί για αυτό δέχτηκαν επίθεση με κλωτσιές και χτυπήματα με τις ασπίδες από τα ΜΑΤ, τα οποία στη συνέχεια τους περικύκλωσαν ασφυκτικά απαγορεύοντας τους να ανοίξουν πανό και απειλώντας τους με συλλήψεις.

Μικροένταση επικράτησε και όταν ο κ. Καψής έβγαινε από το κτίριο και οι εργαζόμενοι του μπλόκαραν το δρόμο, ζητώντας πιεστικά απαντήσεις. Ο υπουργός δήλωσε αναρμόδιος για τα θέματα και επίσης είπε ότι δεν τα γνωρίζει και δεν είναι ενημερωμένος για το τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν είναι πάντως δύσκολο: ας κοιτάξει το ρόλο που έπαιζε τους τελευταίους μήνες στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε σχέση με την επίθεση που εκδηλώθηκε στους εργαζόμενους με απολύσεις, μειώσεις και τρομοκρατία. Τον ίδιο ρόλο απαιτεί και η νέα του θέση στην κυβέρνηση.

Πάντως η συνέλευση των εργαζόμενων στα δημόσια μέσα αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχεια των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία στα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης για τη Δευτέρα και την Τρίτη 5 & 6 Δεκεμβρίου. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο θα κινηθεί με στάσεις εργασίας τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τρίτη.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις, η φωτογραφία των χ/των και των ΜΑΤ που κολάει με το περιστατικό?????