Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Φέτος τα ξωτικά του Αι Βασίλη επισκέφτηκαν την πόλη των Τρικάλων για να στήσουν το εργαστήρι παιχνιδιών στον Μύλο Ματσόπουλου.
Έχουν όμως να κατασκευάσουν πολλά δώρα και θα χρειαστούν τη βοήθεια των μικρών τους φίλων.
Μια γιορτή ξεκίνησε στον παλιό μύλο, σε παραμυθένια...ατμόσφαιρα, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους χαρά και ξέγνοιαστες στιγμές.
Οι καλεσμένοι της γιορτής μπορούν να ανακαλύψουν το εργαστήριο του Αι Βασίλη όπου τα ξωτικά εργάζονται πυρετωδώς και να τα βοηθήσουν να φτιάξουν πήλινα αγγεία. Ακόμη, έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το εργοστάσιο σοκολάτας και τον φούρνο του μύλου, να κάνουν μια μικρή βόλτα με πόνυ ή άλογο και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην πίστα αναρρίχησης και το πατινάζ.
Δεν θα μπορούσε όμως να λείπει από τη γιορτή το καρουζέλ των παιδικών μας χρόνων, ο χορός και το τραγούδι. Γνωστοί καλλιτέχνες, τραγουδιστές και χορευτές πλημμυρίζουν τη σκηνή με ήχους και κίνηση σε εορταστικούς ρυθμούς.
Στον Μύλο των Ξωτικών, παιδιά από 0-100 ετών μπορούν να ζήσουν ένα πραγματικό παραμύθι γεμάτο γέλια, ατελείωτα παιχνίδια και ευχάριστες εκπλήξεις.
Σχετικός σύνδεσμος: http://www.milosxotikon.gr/

Στην πόλη των Τρικάλων μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε: Ζωολογικός κήπος, Παλαιά Πόλη (Βαρούσι), τζαμί, φρούριο και ρόλοι πόλης, αποβάθρες Ληθαίου ποταμού.

Κοντινές αποδράσεις: Μετέωρα, Σπήλαιο Θεόπετρας (κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο), Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, Πέτρινο γεφύρι Πύλης, Βυζαντινή εκκλησία Πόρτας Παναγιάς, Λίμνη Πλαστήρα

Βανέσσα Μαραγκού

Δεν υπάρχουν σχόλια: