Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Προσωρινή παύση κατασκευής του ΣΜΑ στην Ευκαρπία

Σταματούν προσωρινά οι εργασίες κατασκευής ΣΜΑ στην περιοχή της Ευκαρπίας, όπως αποφασίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλο με τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης Γιάννη Ζουρνά.
Οι δυο άντρες τις επόμενες ημέρες προγραμμάτισαν να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα ενώπιον των κατοίκων και συλλόγων. Ο δήμαρχος... Παύλου Μελά εξέφρασε την αντίθεσή του με την λειτουργία ΣΜΑ στην περιοχή της Ευκαρπίας, ενώ σήμερα σήμερα βρέθηκε στην κινητοποίηση κατοίκων, φορέων και συλλόγων του Δήμου Παύλου Μελά, οι οποίοι ζητούν να σταματήσουν τα έργα κατασκευής του Σταθμού.

Η Διοίκηση του Δήμου έχει προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές κινήσεις, προκειμένου να δρομολογηθεί η αναστολή της οικοδομικής αδείας, τα ασφαλιστικά μέτρα και η τελική ακύρωση της οικοδομικής άδειας.

«Δεν είναι δυνατόν ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, όπως και άλλοι φορείς που εμπλέκονται στην λήψη σχετικών αποφάσεων, ν’ αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει επικοινωνία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική αποδοχή από τους κατοίκους, τους φορείς και τους πολίτες για έργα τέτοιου βεληνεκούς κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ζητούμε να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του ΣΜΑ, μέχρι να υπάρξει συνάντηση και συζήτηση μεταξύ της Αυτοδιοίκησης, των κατοίκων και του Συνδέσμου ΟΤΑ, προκειμένου να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως είπε, «δεν εναντιωνόμαστε στην κατασκευή ΣΜΑ, ωστόσο έχουμε καταθέσει αντιπρόταση προκειμένου ο Σταθμός να λειτουργήσει σε ένα οικόπεδο περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από στο οποίο έχουν ξεκινήσει τα έργα τόσο για την προστασία της υγείας των κατοίκων, όσο και για να προφυλαχθούμε από μελλοντικά πονηρά σενάρια, τα οποία αφορούν στην καύση απορριμμάτων». Τις επόμενες ημέρες παντως οι κάτοικοι αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: