Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΝΤΟΛΗ ΔΟΘΗΚΕ: ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Το σχέδιο είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή. Ο Παπαδήμος ήρθε για να μείνει. Οι εκλογές θα αναβάλλονται συνεχώς και ο Καρατζαφέρης θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του λαγού και να γίνεται σιγά σιγά θεσμικός παράγοντας. Όλοι γνώριζαν ότι το "κούρεμα" που είχαν... αποφασίσει να κάνουν με εθελοντική συμμετοχή δε βγαίνει και χρειάζεται να αυξηθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό ώστε να γίνει, λέμε τώρα, διαχειρίσιμο το χρέος.
Τα παπαγαλάκια του διεθνούς καπιταλισμού και των κλεπτοκρατών άρχισαν να γράφουν και να πιέζουν. Η καθ΄ ύλην αρμόδια εφημερίδα των ΗΠΑ Wall Street Journal γράφει ότι το κούρεμα ύψους 50% που είχε αποφασιστεί δεν αρκεί και πρέπει να γίνει μεγαλύτερο.
Τούτο σημαίνει για τη χώρα μας συντεταγμένη χρεοκοπία εντός του ευρώ και μνημόνιο για τουλάχιστον είκοσι χρόνια και βάλε.
Τούτο σημαίνει ότι η εξαθλίωση του λαού μόλις άρχισε και δεν είδαμε ακόμα τίποτα. Σημαίνει ότι έρχεται μεγάλη μπόρα και ριζικές, δραματικές ανατροπές στη ζωή όλων μας.
Η αντίδραση του λαού θα είναι όμως συντεταγμένη; Θα είναι προς μια προοδευτική, αριστερή, αντικαπιταλιστική ανατροπή για να φτιάξουμε μια χώρα διαφορετική;
Στο χέρι μας είναι να το πετύχουμε. Όσο περιμένουμε από τα πάνω εντολές και καθοδήγηση τόσο θα χάνουμε το χρόνο μας και ο αντίπαλος θα εγκαθιδρύει το καθεστώς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: