Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Χρεοκοπημένοι όλοι, από την Ευρωζώνη έως τον ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα στα Μνημόνια, μακριά από τις συνεργασίες κι έξω από την Ευρωζώνη βρίσκεται το ΚΚΕ, σύμφωνα με τις θέσεις της Αλέκας Παπαρήγα
Να μην πληρώσουν «τα απάνθρωπα χαράτσια» καλεί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τους πολίτες και ασκεί δριμύ κατηγορώ στη συγκυβέρνηση, την οποία, όπως υποστηρίζει «επέβαλαν η ελληνική πλουτοκρατία και η ΕΕ για να εφαρμόσει πιο...αποτελεσματικά τα παλιά Μνημόνια και να συμφωνήσει τα ακόμα χειρότερα Μνημόνια της χρεοκοπίας».

Σε συνέντευξή της στον «Τύπο της Κυριακής» η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζει ότι «όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στην ΕΕ, ο λαός θα υποστεί συντριπτικά πλήγματα» και εκτιμά πως «η διάσπαση της ευρωζώνης φαίνεται αναπόφευκτη», επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΚΕ για «αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους, για να έχει ο λαός στα δικά του χέρια τις μεγάλες και κρίσιμες επιχειρήσεις».

Αναφερόμενη στις προτάσεις συνεργασίας με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, η Α. Παπαρήγα υποστηρίζει ότι το «αντιμνημονιακό μέτωπο από μόνο του δεν λέει τίποτα», αντιθέτως «είναι μία παγίδα που αν πέσει σε αυτή ο λαός, τότε δεν έχει ελπίδα να σωθεί».

Μάλιστα, η γ.γ. του ΚΚΕ στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως «με τις προτάσεις συνεργασίας επιχειρεί να θολώσει για ακόμη μία φορά τα νερά, να κρύψει ότι οι θέσεις και οι προτάσεις του για την ΕΕ και την κρίση αποδείχτηκαν όλες, μα όλες, χρεοκοπημένες».

Μεταξύ άλλων, στρέφεται και κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρη, τον οποίο χαρακτηρίζει «λαγό του ΠΑΣΟΚ και διάφορων μηχανισμών», τονίζοντας ότι «τώρα, με την επιβράβευση του ΛΑΟΣ ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι οι σχεδιασμοί τους σε βάρος του λαού».

ΠΗΓΗ:ΤΧΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: