Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΝΔ- ΛΑΟΣ ΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ

Η είδηση είναι προκλητική και αποκαλυπτική. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Σας γνωρίζουμε ότι, με την από 16 Δεκ.2011, απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Σπύρος Μούλιας, ορίζεται Μέλος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ. Σημειώνεται ότι, ο κ. Μούλιας είναι Ανώτατος Αξιωματικός ε.α, Διπλωματούχος Μ-Η Μηχανικός του ΕΜΠ και είναι σήμερα, από το 2000 έως...
το 2012, εκλεγμένος επί 6 συνεχείς διετίες, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ). Να προσθέσουμε πως ο Σ. Μούλιας ήταν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του ΛΑΟΣ".

Αποδεικνύεται καταρχήν ότι υπάρχει άμεση σχέση των στρατιωτικών και ιδιαίτερα των επιτελικών, με τους αντιπροσώπους ξένων πολεμικών βιομηχανιών και τους Έλληνες βιομήχανους οπλικών συστημάτων, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου Απόστρατοι είναι οι ίδιοι έμποροι ή και βιομήχανοι. Ας δώσουμε ορισμένα παραδείγματα: να θυμίσουμε τον πτέραρχο Γιώργο Σκαρλάτο που είχε την ευθύνη του γραφείου Eurofighter Αθηνών της European Aeronautic Defence & Space Company (EADS Deutschland GmbH). Ο όμιλος του Άγγελου Καραγιάννη διαθέτει στην Ελλάδα εκτός από την εταιρεία INMIS και τις επιχειρήσεις Αερολάντ Αερογραμμές Ελλάδος Α.Ε., Κώστας Καραγιάννης ΑΕΒΝΕ, Rάδιο Καραγιάννη ΑΕΤΕ, Αεροτεχνική Κέντρον Συντήρησης Αεροσκαφών κ.λπ. Ο Άγγελος Καραγιάννης είχε κατά καιρούς συνεργάτες απόστρατους στρατιωτικούς, όπως τον Γιάννη Κλέτσα. Ο τελευταίος συνέστησε την εταιρεία Dias Solutions, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την παροχή συμβουλών στην κατάρτιση και υλοποίηση συμβάσεων για προγράμματα απόκτησης οπλικών συστημάτων και εκπόνηση προγραμμάτων αντισταθμιστικών ωφελημάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τέλος, από το 1988, η DEFENCO Α.Ε. του Κ. Βαλασάκη είναι προμηθευτής του υπουργείου Άμυνας και των σωμάτων ασφαλείας, αντιπροσωπεύοντας ξένους οίκους. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Κ. Βαλασάκης, με μέλη του δ.σ. τη γυναίκα του Ελίζαμπεθ, μεταφράστρια στο επάγγελμα, τον Γ. Στελλούδη, απόστρατο αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού και τον Θ. Τζέλη, επίσης απόστρατο.

Η μεταγραφή του Σ. Μουλιά από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ του Α.Σαμαρά, που διεκδικεί την εξουσία, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία μας. Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της τεράστιας διαπλοκής μεταξύ των αστικών κομμάτων εξουσίας με την πολεμική βιομηχανία. Μάλιστα, σε μια εποχή που η προβολή των ελλειμμάτων και του χρέους αποτελούν το απόλυτο φόβητρο για να επιβληθεί κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας, φαίνεται ότι το αστικό κατεστημένο αρχίζει σιγά σιγά μια νεά κούρσα των εξοπλισμών, όπου οι Έλληνες Βιομήχανοι όχι μόνο διεκδικούν σημαντικό τμήμα, αλλά επιθυμούν να ελέγξουν από τα μέσα.

Ήδη, ο νέος ΥΕΘΑ της άθλιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τρέχει τους εξοπλισμούς, κλείνοντας το μάτι σε Αμερικανούς δίνοντας το «πράσινο φως» για τα μεταχειρισμένα άρματα μάχης Abrams, παρά τις επιφυλάξεις στρατιωτικών για το πραγματικό κόστος «της δωρεάν προσφοράς» και επιστημόνων για τους κινδύνους από το απεμπλουτισμένο ουράνιο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα «στο ΓΕΣ κάποιοι επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έχει να κάνει με τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού και προσθέτουν ότι η πραγματική διευκόλυνση από τις ΗΠΑ θα ήταν η προσφορά μιας νεότερης έκδοσης του TOMA BRADLEY καθόσον είναι επιτακτική η ανάγκη για ΤΟΜΑ. Το Μηχανοκίνητο ΠΖ χρησιμοποιεί ακόμα TOMΠ Μ113 Α1-Α2.Το μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι το κόστος αυτής της προμήθειας, η οποία μπορεί να είναι “δωρεάν” όπως λένε, αλλά υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις που έχουν να κάνουν με επισκευές ή εκσυγχρονισμούς».

Όμως και οι Γερμανοί-Άραβες δεν μένουν με το παράπονο. Σε συμφωνία κατέληξαν τα ΕΝΑΕ με το ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Στο πλαίσιο αυτό, της έναρξης ναυπήγησης του 5ου υποβρυχίου θα καταβληθούν μετά τις 10 Ιανουαρίου 108 εκατ. € από το ελληνικό Δημόσιο με την προϋπόθεση όμως ότι η TKMS (ThyssenKrupp Marine Systems) αποσύρει την καταγγελία της σύμβασης και παράλληλα να δώσει διαβεβαιώσεις για τη συνέχεια του προγράμματος ναυπήγησης. Κατ’ αυτό τον τρόπο ελπίζεται ότι έτσι θα επανεκκινήσει και η ναυπήγηση των υπόλοιπων 3 υποβρυχίων η οποία πρακτικά έχει ανασταλεί μετά την απόφαση της νέας διοίκησης των ναυπηγείων υπό τον Ισκαντάρ Σάφα να περιορίσει τις ημέρες εργασίας του προσωπικού σε μόλις δύο την εβδομάδα. Φυσικά δεν υπάρχει καμιά δέσμευση των ΕΝΑΕ ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή, ενώ εξαιτίας της σύμβασης που υπέγραψαν Βενιζέλος-Μπεγλίτης-Καρατζαφέρης δε μπορεί να ασκηθεί καμιά πίεση από το ελληνικό κράτος, αφού οι δόσεις πληρωμών που καλείται να καταβάλλει το Δημόσιο δεν συνδέονται με την πορεία εξέλιξης της κατασκευής των υποβρυχίων.

Τελικά, οι απειλές μη παράδοσης των υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία για τα οποία έχει καταβληθεί το 96% του κόστους τους και τα τραπεζώματα ανάμεσα σε κορυφαίο στέλεχος-δεξί χέρι του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και τον Τ.Χάλακ στο Κολωνάκι, έπιασαν τόπο! Να θυμίσουμε ότι «ο κ. Χάλακ γνωστός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου και ειδικά του Ανδρέα Παπανδρέου, έχει δει πολλές φορές το όνομά του να συνδέεται με τον χώρο των εξοπλισμών στη δεκαετία του 80. Αργότερα εμφανιζόταν και ως ένας από τους δανειστές του Ανδρέα Παπανδρέου, για την αγορά του σπιτιού στην Εκάλη, όπου έμεινε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Α.Παπανδρέου».

Από ότι φαίνεται σε ΥΕΘΑ και κυβέρνηση, απλώς τα πρόσωπα αλλάζουν. Η βρώμικη και απάνθρωπη ταξική αστική πολιτική έχει απόλυτη συνέχεια, ανεξάρτητα πως η τράπουλα της εξουσίας μοιράζεται μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, με τον Σαμαρά περιφερόμενη καταγέλαστη φιγούρα «που έμεινε στον άσσο».

Την αλήθεια και την ουσία αυτής της πολιτικής αποκαλύπτει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρία Ferrostaal για την αγορά υποβρυχίων. Η Deutsche Welle μεταδίδει ότι ο συντάκτης του άρθρου Κλάους Οττ -δημοσιογράφος που προ ετών είχε αναδείξει την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens- υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός έλαβε «πολλά χρήματα ως δωροδοκία» και ότι εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, ΗΠΑ ή άλλων διαδρομών και χρησιμοποιήθηκαν τελικά για την αγορά ακινήτων. Ο Γερμανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι σε ένα από τα ακίνητα κατοικεί ο πρώην υπουργός. Διευκρινίζει, πάντως, ο ίδιος ότι το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν αναφέρεται στην απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου, το οποίο καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal για «μίζες» συνολικού ύψους 62 εκατομμυριών ευρώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία στην περίοδο 2000-2007.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «είναι πολύ σπάνια μία τόσο σαφής απόφαση, στην οποία ουσιαστικά κατονομάζεται ως αποδέκτης δωροδοκίας κορυφαίος ξένος πολιτικός, και μάλιστα από κράτος-μέλος της Ε.Ε.». Για την εισαγγελία του Μονάχου, συνεχίζει το ρεπορτάζ, δεν μπορούν να υπάρξουν νομικές συνέπειες για τον πρώην υπουργό, αφενός γιατί καλύπτεται από την ασυλία για το επίμαχο χρονικό διάστημα και αφετέρου γιατί στην Ελλάδα η παραγραφή αδικημάτων που συνδέονται με δωροδοκία γίνεται πιο γρήγορα για τους πολιτικούς απ΄ ότι για τους απλούς πολίτες.

«Σε μερικές χώρες είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις δουλειές χωρίς να δωροδοκήσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη γερμανική βιομηχανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής Γιόαχιμ Έκερτ. Ενώ, στη Γερμανία, όπως έδειξε και η περίπτωση του Γερμανού Προέδρου «ζουν σε κοινωνία αγγέλων». Το στέλεχος Χριστιανοδημοκρατών και πρώην πρωθυπουργός στην Κάτω Σαξονία έχει κατηγορηθεί ότι είχε πάρει προσωπικό δάνειο 500.000 ευρώ από γνωστό Γερμανό επιχειρηματία για την αγορά κατοικίας. Τώρα, αποκαλύπτεται ότι ένας άλλος μεγιστάνας, ο Κάρστεν Μάσμεγερ, είχε καταβάλει 43.000 ευρώ για να διαφημιστεί ένα βιβλίο του Βουλφ, το "Καλύτερα να λες την Αλήθεια", κατά την προεκλογική περίοδο του 2007, χωρίς -όπως υποστήριξε ο επιχειρηματίας- ο ίδιος να το γνωρίζει. Το θέμα αποκάλυψε χθες η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα "Bild", με το σκάνδαλο να πλήττει και την Άγκελα Μέρκελ, καθώς ο Κρίστιαν Βουλφ υπήρξε προσωπική της επιλογή για το αξίωμα.

Τελικά, «οι εθνικές ανάγκες, οι εθνικοί κίνδυνοι, το Μεγαλείο της Ελλάδας-Γερμανίας» απλώς κρύβουν την λάμψη του χρήματος και το μέγεθος των καταθέσεων των αστών πολιτικών.

Να τους Ανατρέψουμε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   

http://diktiospartakos.blogspot.com/2011/12/blog-post_3562.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: