Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σήμερα το απόγευμα στις 7 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας. Από την "Πρωτοβουλία κατά των χαρατσιών" του δήμου επιλέχτηκε η σημερινή συνεδρίαση για να γίνει παράσταση στο συμβούλιο για... να πάρει απόφαση υπέρ του δίκαιου αγώνα των πολιτών κατά των άδικων και αντισυνταγματικών μέτρων της Κυβέρνησης που πέφτουν στις πλάτες του λαού που οδηγούνται στην εξαθλίωση.
Θα ζητήσει η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ από το δημοτικό συμβούλιο να βγάλει ένα καταδικαστικό ψήφισμα, όπως έκαναν πάρα πολλοί δήμοι στη χώρα, να κάνει εκείνες τις ενέργειες για να καλύψει τους δημότες εκείνους που θα αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι. Ενέργειες που μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας όπως έγινε σε πολλούς νομούς της χώρας.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και καθημερινό με το κομμένο ρεύμα στα σπίτια και ο δήμος πρέπει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο με όποιον τρόπο μπορεί. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ που την προηγούμενη βδομάδα συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Ν. Γκαβαρδίνα έθεσαν κι αυτοί με τη σειρά τους το θέμα και τόνισαν ότι αρκετοί από τους συμμαθητές τους δεν έχουν ρεύμα στα σπίτια τους χειμώνα καιρό και ότι ο δήμος πρέπει κάτι να κάνει.
Σήμερα λοιπόν, στη απογευματινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας μπορούμε να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε από το δήμο να βγει μπροστά στο θέμα αυτό που καίει τους κατοίκους, τους αδύναμους οικονομικά και στο μέτρο του δυνατού να τους καλύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: