Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Γ. ΤΟΥΣΣΑ (ΚΚΕ) ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γεώργιου Τούσσα, μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση απάτης.
Το κείμενο της απόφασης του Ε.Κ αναφέρει: «Ο δικαστής του 7ου τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά ζήτησε την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Τούσσα, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να μπορέσει να διεξαγάγει την ποινική διαδικασία η οποία κινήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο κ. Τούσσας, μαζί με οκτώ άλλα άτομα, κατηγορείται ότι μείωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος, κατά ποσό μεγαλύτερο των 147.000 ευρώ την περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ , νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί σε αυτόν. Η εικαζόμενη απάτη διεπράχθη από τον κ. Τούσσα, ο οποίος ενήργησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και είχε, ως εκ τούτου, την ιδιότητα του υπαλλήλου κατά την έννοια του ελληνικού ποινικού δικαίου.»

Η απόφαση αναφέρει επίσης ότι: « Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο Γεώργιος Τούσσας υποστήριξε ότι η κατ’ αυτού ποινική διαδικασία συνιστά ενδεχομένως πολιτική δίωξη εναντίον του. Ωστόσο η επιτροπή δεν διαπίστωσε την ύπαρξη λόγων fumus persecutionis στην παρούσα υπόθεση».

3 σχόλια:

Xρήστος Αλευράς είπε...

Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γεώργιου Τούσσα, μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Όπως αναφέρει η απόφαση, το Πρωτοδικείο ζήτησε την άρση της ασυλίας για τον κ. Τούσσα ώστε να ασκηθεί δίωξη. Κατηγορείται ότι ως στέλεχος της διοίκησης του ΝΑΤ ενέκρινε τη χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής σε ναυτιλιακή εταιρία (MARE Ναυτιλιακή) τη στιγμή που η εταιρία είχε οφειλές στο Ταμείο.
Ο κ. Τούσσας δήλωσε στην επιτροπή νομικών υποθέσεων ότι η κατηγορία εναντίον του είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το αίτημα της εισαγγελίας Πειραιά για άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα και την ανυπόστατη κατηγορία σε βάρος του
23/11/11
Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, που ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, με την κατηγορία ότι ως μέλος του ΔΣ του NAT, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος των ναυτεργατών, ψήφισε δήθεν στις 27-3-2003 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΝΑΤ, υπέρ της χορήγησης πιστοποιητικού μη οφειλής στην «MARE ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ», που είχε πλειοδοτήσει στον πλειστηριασμό του οχηματαγωγού πλοίου «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣ», έχοντας οφειλές στο ΝΑΤ, αποτελεί κατάφωρη παραποίηση της αλήθειας.
Αυτή η αθλιότητα εντάσσεται στη προσπάθεια να απαλλαγούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την πτώχευση του ΝΑΤ και των άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων, οι εφοπλιστές, η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και της ΕΕ για τη στήριξη της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων συνολικά.

Η Εισαγγελία Πειραιά είναι εκτεθειμένη. Είναι αδιανόητο να μη διάβασε τα ίδια τα Πρακτικά των συγκεκριμένων συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ που αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Τούσσας, ως εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ όχι μόνο δεν συμφώνησε στο ΔΣ του ΝΑΤ για την χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής, αλλά αντίθετα ζήτησε την πλήρη εξασφάλιση και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο.

Το αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά για την άρση της ασυλίας του Γιώργου Τούσσα δεν έχει καμία νομική ή ηθική βάση, σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα και τη σαφή του θέση στο ΔΣ του ΝΑΤ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε ο ίδιος από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να άρει την ασυλία του, ώστε να αποδείξει την αβασιμότητα των κατηγοριών και την πραγματική σκοπιμότητά τους. Άλλωστε και κατά την προηγούμενη θητεία του, χωρίς καν να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δικάστηκε στις 16-10-2007, μαζί με άλλους συνδικαλιστές, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, κατηγορούμενος για την απεργία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, για να αθωωθεί μετά την κατάρρευση του σαθρού και κατασκευασμένου κατηγορητηρίου.

Ανώνυμος είπε...

«Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο Γεώργιος Τούσσας υποστήριξε ότι η κατ’ αυτού ποινική διαδικασία συνιστά ενδεχομένως πολιτική δίωξη εναντίον του. Ωστόσο η επιτροπή δεν διαπίστωσε την ύπαρξη λόγων fumus persecutionis στην παρούσα υπόθεση».
Αυτό αν γνωρίζω ελληνικά, σημαίνει οτι ο κ.Τούσσας όχι απλώς δεν ζήτησε την άρση της ασυλίας, αλλά προσπάθξησε να την αποφύγει. Πολλά λόγια-μεγάλη φτώχια. Αν δεν έχει πρόβλημα ο κ. Τούσσας και είναι καθαρός προς τί τόση φασαρία;