Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑΟΥΣΑ- ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ένταση στη συνεδρίαση της Τετάρτης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον προϋπολογισμό. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου μαζί με 30 περίπου μέλη του ΠΑΜΕ ζητώντας να ενημερωθούν πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΤΑΒ τα δεδουλευμένα τους. Ο πρόεδρος κ. Τσίτσης αφού σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για...την κατάσταση στην ΤΑΒ, τόνισε ότι είναι διατεθειμένοι να διακόψουν την επίσχεση εργασίας και να συνεχίσουν την εργασία τους αρκεί να τους καταβληθεί άμεσα το δώρο των Χριστουγέννων, στις 27/12 να καταβληθεί ένα μέρος από τις οφειλές και στις 4/1 το υπόλοιπο.

Ο δήμαρχος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, λόγω της συμμετοχής του σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το δρόμο Νάουσα - Εγνατία. (Ουδέν νεώτερον από τη σύσκεψη αυτή, νέα σύσκεψη το νέο έτος…) Ο κ. Παππάς με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΤΑΒ απάντησε ότι ήδη ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Μπορδάνος βρίσκεται στην Τράπεζα για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, αλλά για το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει διότι δεν είναι αρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου αλλά του δ.σ. της ΤΑΒ.





Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου. «Δεν θα φύγουμε αν δεν πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι», επέμενε ο κ. Τσίτσης. «Δεν είναι αρμόδιο το δημοτικό συμβούλιο. Δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση. Ούτε μπορεί να συζητηθεί το θέμα γιατί μοναδικό θέμα είναι ο προϋπολογισμός», απαντούσε ο κ. Παππάς. «Δεν μπορεί να μην είναι αρμόδιο το δημοτικό συμβούλιο. Θέλουμε να πάρετε τώρα απόφαση, ειδάλλως δεν θα φύγουμε», επέμενε ο κ. Τσίτσης. Και για αρκετά λεπτά η αίθουσα μεταβλήθηκε σε "πεδίο μάχης" με έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις.

Ο κ. Παππάς αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά. Όταν ξανάρχισε η συνεδρίαση, η κόντρα συνεχίστηκε, αυτή τη φορά μεταξύ του κ. Βασιλείου με τον κ. Γώγο. Ο κ. Γώγος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των εργαζομένων της ΤΑΒ προ ημερήσιας διάταξης, λόγω της σοβαρότητάς του. «Πώς θα κάνουν χωρίς χρήματα Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι;» έθεσε το ερώτημα.

«Είστε λαϊκιστής. Καπηλεύεστε τους εργαζόμενους», του απάντησε πάλι ο κ. Βασιλείου.

Ακολούθησε νέα ένταση, που έληξε όταν ο κ. Παππάς είπε ότι το βράδυ συνεδριάζει η διοίκηση της ΤΑΒ και θα συζητήσει το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων. «Θα είμαστε εκεί», διαμήνυσε ο κ. Τσίτσης, και τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από την αίθουσα.



Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με διαφωνίες της αντιπολίτευσης

Ακολούθησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2012. Λόγω απουσίας του δημάρχου, την εισήγηση έκανε η αντιδήμαρχος κ. Ιτσκάρα, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι υπάρχει μείωση των εσόδων κατά 15% από την ΚΑΠ, ενώ έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής μόνο το 50% της ΣΑΤΑ. Η κα Ιωσηφίδου είπε ότι δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί "δεν έχει επιλογή στόχων και ιεράρχηση έργων" και παράλληλα προβλέπει πολλές σπατάλες από "άχρηστες μελέτες". Ο κ. Γώγος τόνισε ότι στον προϋπολογισμό υπάρχει "παντελής απουσία κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι σε έναν κόσμο με μεγάλη ανεργία και τεράστια οικονομικά προβλήματα", ενώ υπάρχει έλλειψη και αναπτυξιακών έργων. Ο κ. Καρτσιούνης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του δήμου κινείται στο πλαίσιο του μνημονίου και της πολιτικής της λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα και η Ε.Ε. και ότι με τον Καλλικράτη άνοιξε πόρτα για το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας των εργαζομένων

www.naousanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: