Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε"

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η χτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της Ε.Ε. στην Αλεξάνδρεια χτες το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Οι τρεις ομιλητές, μέλη της Πρωτουβουλίας, προσέγγισαν το ζήτημα από την πολιτική του σκοπιά με αρκετά παραδείγματα επιχειρηματολόγησαν γιατί... πρέπει να φύγει η χώρα μας από το ευρώ και να απεγκλωβιστεί από την Ε.Ε και έδωσαν τη δυνατότητα στο κοινό να αναπτύξει τους προβληματισμούς του και να υποβάλλει τις ερωτήσεις του.
Πρώτος μίλησε ο ιστορικός καθηγητής του ΑΠΘ Σπ. Μαρκέτος που αναφέρθηκε στα μοντέλα που κινούνται οι ιθύνοντες της ΕΕ και επισήμανε ότι τους πιέζει ο χρόνος ασφυκτικά και έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα διότι εφαρμόζουν συνταγές εν μέσω κρίσης. "Δεν είναι ανίκητοι, είναι έτοιμοι να πέσουν και μπορεί να συμβεί και από ένα τυχαίο γεγονός. Μη ξεχνάτε τι έγινε στην Τυνησία" επισήμανε ο καθηγητής αναφερόμενος στην "χούντα Παπαδήμου" που επιβλήθηκε από την τρόικα.
Ο κ. Μαρκέτος έκανε σκληρή και ονομαστική στην Αριστερά κατονομάζοντας τον ΣΥΝ και το ΚΚΕ που ακολουθούν ανεδαφική πολιτική και χάνουν ευκαιρίες φρενάροντας το λαϊκό κίνημα. Ανέφερε τους κ. Λάσκο, Μηλιό, οικονομολόγους και ανώτατα στελέχη του ΣΥΝ που ως σύμβουλοι του Αλ. Τσίπρα έχουν εγκλωβιστεί στη λογική της λύσης της κρίσης μέσα στο ευρωνόμισμα και την Ε.Ε λέγοντας ότι "πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα και λέμε ονόματα" αποκαλώντας "ανόητους" τους παραπάνω.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Φλ. Παπαδέδε, εργαζόμενη στη ΔΕΗ και στέλεχος της Πρωτοβουλίας που έκανε μια περιεκτική τοποθέτηση με συγκεκριμένα παραδείγματα που συνηγορούν στην αναγκαιότητα να αποδεσμευτεί η χώρα μας από την ΕΕ που συνακόλουθα θα προκύψει από την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.
Τέλος, ο Παναγ. Μαυροειδής είπε ότι είναι υποκριτικό να επιχειρηματολογούν υπέρ του ευρώ αυτοί που ευθύνονται για την σημερινή κρίση και εστίασε στην τρομολογνία και τρομοκρατία των κυρίαρχων κύκλων της αστικής τάξης που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να ανασχέσουν αυτή την προοπτική.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη από τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της περιοχής Ημαθίας και Πέλλας και όλοι δώσαμε ραντεβού στην επόμενη εκδήλωση που θα γίνει μετά τις γιορτές στην Έδεσσα.

*Σε επόμενες αναρτήσεις θα έχουμε τα βίντεο από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: