Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΙΔΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Στο προηγούμενο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα ΙΣΚΡΑ που ως γνωστόν εκφράζει το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ του ΣΥΝ και τον Π. Λαφαζάνη (κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ) διαβάζουμε μια αγωνιώδη έκκληση να αναδειχτεί η Αριστερά ως κυρίαρχη δύναμη και να μη χαθεί στην αναζήτηση του "καλού" ΠΑΣΟΚ. Να μην αναζητήσει ο χώρος...αυτός ευκαιριακές εκλογικές συνεργασίες που θα φέρουν ποσοστά και χαθεί η ουσία της πολιτικής μάχης, το πολιτικό διακύβευμα.
Ψάχνοντας βρήκα ένα παλιό δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που παρουσιάζει ρεπορτάζ της λεγόμενης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ το ΠΑΣΟΚ. Και τι διαβάζουμε σ΄ αυτό; Δείτε το και θα αντιληφθείτε και οι πιο δύσπιστοι περί τίνος πρόκειται και με ποιο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ έχει επίσημα κάνει την έναρξη της συνεργασίας του ο Τσίπρας.


ΠΡΑΣΙΝΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" Πανελλαδική συνάντηση 01/09/2008 Στη συνάντηση συμμετείχαν περί τα εκατό στελέχη, στα οποία περιλαμβάνονται οι πρωτεργάτες της “Κοινωνικής Αριστεράς” (Άκης Τσοχατζόπουλος, Αντώνης Κοτσακάς, Γιώργος Ραυτόπουλος, Γιώργος Δασκαλάκης κ.ά.), ενώ παρέστησαν και μίλησαν και στελέχη όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Πέτρος Ευθυμίου, Σίμος Δανιηλίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής κ.ά.
Στη συνάντηση μίλησαν περισσότερα από 60 στελέχη, τα οποία διαπίστωσαν την ανάγκη συμπόρευσης και συμπαράταξης του ΠΑΣΟΚ με τις λαϊκές και κοινωνικές δυνάμεις στον αγώνα τους ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία όλων των στελεχών στο συλλαλητήριο του προσεχούς Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ.
Πολλά από τα στελέχη μίλησαν για την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ και στροφή προς τα αριστερά, ώστε το κόμμα να χαράξει μια νέα πορεία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κόσμου και να μπορέσει να εκφράσει το σύνολο των ρευμάτων της εκλογικής του βάσης.
Η “Κοινωνική Αριστερά” του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει και άλλες ανάλογες συναντήσεις σε διάφορες πόλεις και στο πλαίσιο αυτό απευθύνει πρόσκληση για ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο προς όλους τους πολίτες.
Στην παρέμβασή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε πως “ο λαός απαιτεί σήμερα από το ΠΑΣΟΚ, ως βασικό εκφραστή της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, από τα άλλα κόμματα και από τις ανένταχτες δυνάμεις της κοινωνικής αριστεράς να συστρατευθούν και να συμπορευθούν”, υπογραμμίζοντας την ανάγκη “για τη συγκρότηση μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας για μια δημοκρατική, προοδευτική πορεία νέας αλλαγής στην Ελλάδα”.

2 σχόλια:

ftanei_pia είπε...

Σας παρακαλούμε πολύ

To link της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με το ρεπορτάζ της λεγόμενης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ το ΠΑΣΟΚ. Δεν ανοίγει.

Μήπως έχετε κάποια άλλη πηγή να παραπέμψουμε τους αναγνώστες των site μας syrizaeydap, eydapftaneipia.

Xronika είπε...

Δυστυχώς, το κατέβασαν. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω, λυπάμαι.