Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σε κοινό μέτωπο και κοινή δράση καλούν τους καταναλωτές, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι και παράλληλα προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις και για την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τους πολιτικούς αρχηγούς για να θέσουν τα προβλήματα του κλάδου τους.
Έτσι, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου θα συγκεντρωθούν στην... Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης μοιράζοντας στον κόσμο πολλά κιλά γάλα, τυρί και γιαούρτι, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα γίνουν περιφερειακές παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις στις περιφερειακές διοικήσεις (και στη Βέροια), ενώ και στις 19 του μήνα θα κατέβουν για διαμαρτυρία στην Αθήνα, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σημαίνουσα συγκέντρωση θα είναι και αυτή της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου μπροστά στις γαλακτοβιομηχανίες, από τις οποίες είναι ακόμη απλήρωτοι, όπως διαμαρτύρονται.

Βασικά αιτήματα


Τα κυρίαρχα αιτήματα των κτηνοτρόφων είναι:
Οικονομικά:
-Αμεσες πληρωμές επιδοτήσεων
-μείωση Φ.Π.Α.
-Αύξηση τιμών στο γάλα – κρέας
-Ρύθμιση χρεών

Και θεσμικά:
-ΕΛΓΑ ζωικής παραγωγής
-ΕΛΟΓΑΚ: Ανασύσταση και συγχώνευση με Ε.Φ.Ε.Τ.
-Συνδικαλιστική οργάνωση κτηνοτρόφων

Οι κτηνοτρόφοι, ταυτόχρονα με τις διεκδικήσεις προτείνουν, με στόχο την συμβολή της κτηνοτροφίας στην έξοδο από την κρίση, την επιδότηση ή πριμοδότηση των θηλυκών για αύξηση – διπλασιασμό του ζωικού κεφαλαίου.
Στη Βέροια

Η κινητοποίηση στη Βέροια θα γίνει την Τετάρτη, επί της οδού Μητροπόλεως όπου οι κτηνοτρόφοι του Νομού θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και θα διανείμουν γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

http://www.inveria.gr/2011/12/1412.html
Πηγή: "Λαός"

Δεν υπάρχουν σχόλια: