Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Στηρίζει τους απεργούς στα δημόσια ΜΜΕ ο ΣΥΝ

Στο πλευρό των εργαζομένων «στα δημόσια ΜΜΕ, σε έναν αγώνα για την υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας, του δημόσιου και κοινωνικού ελέγχου στα Μ.Μ.Ε., της δημοκρατικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών» βρίσκεται ΣΥΝ.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε... ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ: «Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Μ.Μ.Ε., συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά σχέδια και τις απολύσεις μέσω της εφεδρείας. Ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μόνο οι συλλογικές εγγυήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά η περαιτέρω συρρίκνωση της ανεξαρτησίας και της πολυφωνίας, η χειραγώγηση της ενημέρωσης»

«Οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα δεν είναι «κρατικοί υπάλληλοι» και δεν μπορούν να είναι στην υπηρεσία της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας. Αυτό που συμβαίνει στα δημόσια Μ.Μ.Ε. δεν είναι καθόλου ανεξάρτητο και από το τι συμβαίνει στα ιδιωτικά Μ.Μ.Ε., όπου η εργοδοτική αυθαιρεσία, οι απολύσεις, η μαύρη εργασία και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων καταδεικνύουν τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και αφήνει την εργοδοσία ελεύθερη να παραβιάζει ακόμα και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: