Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας όπου άκουσα με έκπληξη την δήμαρχο να υποδύεται το ρόλο του εισαγγελέα, του δημοτικού κατηγόρου ένα πράμα, και να κατακεραυνώνει τον δημοσιογράφο Δ. Καρολίδη (ιδιοκτήτη της... ιστοσελίδας verianet)γιατί ασκεί σκληρή κριτική στο πρόσωπό της.
Η δήμαρχος, αφού φρόντισε να εκθέσει τις απόψεις της περί του ποιος είναι και ποιος δεν είναι δημοσιογράφος (με ποια αρμοδιότητα άραγε;) είπε ότι δε θίγεται προσωπικά ότι και να της προσάψουν αλλά γίνεται έξαλλη όταν στο πρόσωπό της θίγεται η Βέροια.
Είναι φανερό ότι η κ. Ουσουλτζόγλου περνάει μια φάση μεγαλείου και ταυτίζει το δήμο, την πόλη με το όνομά της και αυτό το θέμα μάλλον είναι σοβαρό. Όταν ο θεσμικός παράγοντας, ο δήμαρχος ενός δήμου νομίζει ότι ο δήμος ταυτίζεται με τον ίδιο τότε κάποιος θα πρέπει να του το επισημάνει και να αλλάξει ρότα.
Αν και η ίδια δήλωσε άτρωτη και αδιάφορη για ό,τι και να της προσάψουν τόνισε ότι υπάρχουν και κόκκινες γραμμές. Η αντίφαση αρχίζει αλλά όλα δικαιολογούνται στη παρούσα φάση.
Είπε η δήμαρχος ότι ο δημοσιογράφος Καρολίδης συκοφαντεί όλη τη διοίκηση, όλο το σώμα, όλο το δήμο γράφοντας διάφορα σχόλια ή εκφράζοντας κρίσεις που κατά την άποψή της είναι αστήρικτες και αβάσιμες.
Πιθανόν η δήμαρχος να έχει δίκιο. Πιθανόν ο δημοσιογράφος να υπερβάλλει αλλά από που προκύπτει ότι η κριτική που ασκεί σε πρόσωπα της διοίκησης και όχι στο θεσμό της διοίκησης βάλλει ευθέως στο δήμο Βέροια και τον αποδομεί, τον συκοφαντεί κλπ.
Από που τεκμαίρεται ότι ο στόχος του "κακόβουλου" δημοσιογράφου είναι να αποδομήσει το θεσμό του δήμου Βέροιας και όχι το πρόσωπο της δημάρχου; Είναι προφανές ότι όταν η δήμαρχος ταυτίζει το πρόσωπό της με το δήμο μπορεί να πέσει σε λάθος αποτέλεσμα.
Κατά την άποψή μου το πιο σπουδαίο που ακούστηκε στη συνεδρίαση δεν είναι αυτό. Είναι η ευθεία απειλή της κ. Ουσουλτζόγλου προς τον Καρολίδη λέγοντάς του ότι δε θα κάνει αγωγή και θα στείλει εξώδικο και θα απαιτεί να ανασκευάσει τα όσα έγραψε και να δηλώσει ότι δεν θα ξαναγράψει τίποτα συκοφαντικό. Και τα είπε αυτά επικαλούμενη τις μέρες των Χριστουγέννων που περνάμε θέλοντας να δείξει ότι διακατέχεται από χριστιανική καλοσύνη κλπ
Δε ξέρω γιατί αλλά το σύνολο των δημοσιογράφων της Βέροιας έγραψαν ότι η δήμαρχος έκανε πίσω και δε θα κάνει τελικά αγωγή. Απεναντίας, η Χ. Ουσουλτζόγλου έκανε κάτι πιο σκληρό για έναν δημοσιογράφο: απαιτεί να ζητήσει γονυπετής συγνώμη, να τον εξευτελίσει, να τον φιμώσει εφεξής για να τον συγχωρέσει.
Από που το κατάλαβαν οι συνάδελφοι ότι η δήμαρχος μετάνοιωσε είναι άξιον απορίας και ας το ξαναδούν το θέμα.

Κλείνοντας να πω το εξής. Μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων κάνουν οι ανασφαλείς και αυτοί που θέλουν να ελέγξουν την κριτική που τους γίνεται. Η Ουσουλτζόγλου και ο κάθε ένας που έχει στα χέρια του εξουσία δεν είναι απλοί πολίτες που όταν θίγονται δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν και να αμυνθούν. Ως πρόσωπα με εξουσία στα χέρια τους μπορούν να αντιδράσουν αλλά δεν το κάνουν γιατί θέλουν δίπλα τους δημοσιογράφους απόλυτα ελεγχόμενους, "νομοταγείς".
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι και η ίδια δηλώνει δημοσιογράφος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: