Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

69 προγράμματα "άθλησης για όλους" εγκρίθηκιαν στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Με απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγκρίθηκαν στο Δήμο Αλεξάνδρειας 69 γενικά και ειδικά προγράμματα «Άθλησης για Όλους», που αναμένεται να υλοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2012 από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.
Όπως ενημερώνει ο Δήμος έγκριση... χορηγήθηκε μετά από σχετική πρόταση που υπέβαλλε τον Οκτώβριο του 2010 η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών γενικής άθλησης των δημοτών. Τα προγράμματα «Άθλησης για Όλους» καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ ο σχεδιασμός τους έγινε με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών, των ηλικιωμένων και ειδικών κατηγοριών δημοτών.


Συγκεκριμένα, τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν αφορούν στην εισαγωγή και μύηση των παιδιών και των εφήβων στον αθλητισμό, σε προγράμματα φυσικής κατάστασης, σε προγράμματα θεραπευτικής γυμναστικής για άτομα που χρήζουν βοήθειας, σε προγράμματα άθλησης για γυναίκες, για ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ και Τσιγγάνους, καθώς και σε θερινά προγράμματα άθλησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η βελτίωση του βιολογικού επιπέδου των αθλούμενων, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η αναψυχή των αθλούμενων. Η άσκηση με τη συστηματική καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστική κοινωνική επένδυση γιατί βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, συμβάλλει στην πρόληψη εκφυλιστικών τάσεων, στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και σε μία καλύτερη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: