Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Ηθελα να ενοχοποιήσω τους αντιεξουσιαστές» δήλωσε ο 55χρονος καθηγητής

«Μισώ τους αντιεξουσιαστές και ήθελα να τους ενοχοποιήσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 55χρονος καθηγητής Λυκείου που συνελήφθη στους Αμπελόκηπους για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Ο 55χρονος εκπαιδευτικός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που επιχειρούσε να τοποθετήσει έναν ακόμη αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε... ΙΧ αυτοκίνητο. Μάλιστα όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς τους απείλησε με ένα ψεύτικο πιστόλι.
Μετά το πέρας της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας ήταν υπεύθυνος για 21 εκρηκτικούς ή εμπρηστικούς μηχανισμούς στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι, στη Φιλοθέη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, ενώ ο ίδιος ομολόγησε ότι το τελευταίο τρίμηνο είχε τοποθετήσει πάνω από 30 τέτοιους μηχανισμούς και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, οι οποίες διερευνώνται.

Οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν από μεγάλα γκαζάκια που τοποθετούσε μέσα σε νάιλον τσάντα μαζί με συμπιεσμένα κομμάτια βαμβακιού, χαρτιά και εφημερίδες εμποτισμένα με ασετόν. Σε άλλες περιπτώσεις, τοποθετούνταν κάτω από αυτοκίνητα σάκοι απορριμμάτων με καύσιμη ύλη (χαρτιά, νάιλον σακούλες, πλαστικά αντικείμενα) ή ξερόκλαδα εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό ή από μπουκάλια σπρέι και προκαλούνταν ανάφλεξη.

Ο 55χρονος έχει οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: