Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΟΥΝΤΑ- ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ "12"- ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ;

Ο Χρήστος Τσιούντας είναι δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο δήημο Βέροιας και την προηγούμενη τετραετία χρημάτισε δήμαρχος Δοβρά. Εξ όσων γνωρίζω πρόκειται για έναν έξυπνο άνθρωπο και συνεπώς δεν περιμένεις να ακούσεις απόψεις και θέσεις από το...
στόμα του που συγκρούονται με τη λογική και τα γεγονότα.
Διάβασα μια δήλωσή του σχετικά με την αιτία που τον οδηγεί να απέχει από τις συνεδριάσεις του Εννιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας.
Επικαλείται τρεις λόγους και συμφωνώ απόλυτα με τους δυο πρώτους. Ωστόσο, έχω βάσιμες υποψίες ότι αφού γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητα αναφορικά με τη χωροθέτηση του έργου της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στην θέση "12" ο ίδιος επιχειρεί να διαστρέψει την πραγματικότητα λέγοντας ότι είναι στον αέρα.
Λοιπόν. Επειδή πολύ μελάνη έχει πέσει σχετικά πρέπει να πούμε σε όλους τους Ημαθίωτες ότι ήδη το έγκλημα έχει συντελεστεί. Το ΔΣ του ΕΣΔΑ ήδη έχει υπογράψει με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ (Μπόμπολας) τη σύμβαση που δένει χειροπόδαρα την Ημαθία είτε γίνει είτε δε γίνει το έργο.
Το έργο, αν γίνει, θα γίνει στην συγκεκριμένη θέση και ας μην κάνει τον ανήξερο ο κ. Τσιούντας που τώρα εμφανίζεται ως πόντιος πιλάτος θέλοντας προφανώς να διαφυλάξει τα νώτα του απέχοντας από συνεδριάσεις που δεν έχουν καμιά πολιτική νομιμοποίηση.
Τι κι αν ο δήμος Βέροιας έχει δυο αρνητικές αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου κατά της θέσης ¨12"; Εκατό να είχε όταν η δήμαρχος Βέροιας που συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑ δεν αρνείται τη χωροθέτηση και σφυράει κλέφτικα και στο τέλος ορίζεται με δική της επιθυμία ως επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης του έργου τότε τα υπόλοιπα περιττεύουν.
Το έγκλημα έχει συντελεστεί στα χαρτιά. Ο εθνικός εργολάβος θα πληρωθεί χοντρά είτε κάνει είτε όχι το έργο. Θέλει να το κάνει για να κερδίσει περισσότερα τόσο από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την καύση που θα κάνει όσο και με τα ολοένα και αυξανόμενα τέλη που θα πληρώνουμε.

Στο χέρι των πολιτών είναι να μην επιτρέψουν να συντελεστεί και στην πράξη και αυτό θα απαιτήσει αγωνιστική δράση, εγρήγορση και επιμονή. Υπάρχουν;


Διαβάστε την δήλωση Τσιούντα:


Ο πρώτος λόγος είναι ότι ήδη η πολιτεία ήδη θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα νέο φορέα, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα περισσότερα μέλη της διοίκησης του ΕΣΔΑ, δεν είναι πλέον αιρετοί. Και ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι είμαι πλέον δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και το δημοτικό συμβούλιο έχει αρνητική θέση για την θέση 12, ενώ ο ΕΣΔΑ κάνει ενέργειες για να χωροθετήσει το εργοστάσιο εκεί.
Άποψή μου είναι ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, αφού τώρα η θέση 12 είναι εντός διοικητικών ορίων του δήμου Βέροιας. Η αντίθετη θέση του δήμου Βέροιας μπορεί να αποτελέσει και λόγο απόρριψης του έργου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: