Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

OI ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την αναστολή των τρίωρων διακοπών συνεδριάσεων των δικαστηρίων, που πραγματοποιεί καθημερινά από τις 15 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).....
Η ΕΔΕ, επικαλούμενη τις πολιτικές εξελίξεις και το γεγονός ότι «τις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι δικαστές δεν επιθυμούν να φέρουν προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία του κράτους», αποφάσισε να αναστείλει τις στάσεις μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση, η οποία «θα επαναπροσδιορίσει τη θέση μας ανάλογα με τις μέχρι τότε εξελίξεις και δεσμεύσεις».

Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, οι δικαστικοί λειτουργοί εγγυούμαστε την καλή λειτουργία του Συντάγματος και των Θεσμών και υπενθυμίζουμε ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση όλων».

Ωστόσο, δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι στο μεσοδιάστημα θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και σε περίπτωση οποιασδήποτε περαιτέρω δυσμενούς αντιμετώπισής τους, το διοικητικό συμβούλιο θα ενεργοποιήσει εκ νέου την απόφαση της γενικής συνέλευσης για συνέχιση των στάσεων.

Β.ΦΩΤ. enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: