Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

FAZ: Ομοφοβικό και αντισημιτικό το ΛΑ.Ο.Σ

Συνεχίζονται στον ευρωπαϊκό Τύπο τα σχόλια και οι αντιδράσεις για την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Ομοφοβικό, αντισημιτικό, ισχυρό» και υπότιτλο «Το μικρό, ακραίο κόμμα ΛΑΟΣ συγκυβερνά στην Αθήνα», κατηγορορεί το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη για αντισημιτισμό και ομοφοβία.
«Για το μικρότερο από τα τρία κόμματα της μεταβατικής κυβέρνησης των Αθηνών η συμμετοχή στην εξουσία είναι κάτι το καινούριο, γράφει η ανταπόκριση της εφημερίδας από την Αθήνα.
Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και...
 τη Νέα Δημοκρατία του Α. Σαμαρά, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συνασπισμός του Γ. Κατατζαφέρη γνώριζε μέχρι τώρα την ελληνική πολιτική από την οπτική γωνία της αντιπολίτευσης. Από την Παρασκευή όμως το κόμμα του συμμετέχει με στέλεχός του στην κυβέρνηση: ο κ. Μάκης Βορίδης είναι ο νέος Υπουργός Υποδομών».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, τον οποίο χαρακτηρίζει αντισημίτη και επισημαίνει ότι ως βουλευτής, το έτος 2011, ο Γ. Καρατζαφέρης είχε υποβάλει στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας το ερώτημα, γιατί κατά τις επιθέσεις στους Διδύμους Πύργους της 11ης Σεπτεμβρίου δεν υπήρχαν Εβραίοι μεταξύ των θυμάτων.

«Σίγουρα ο έξυπνος και εύγλωττος Καρατζαφέρης δεν πίστευε τον αντισημιτικό ισχυρισμό ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει όλους τους Εβραίους για την επίθεση- ωστόσο γνώριζε ότι το θέμα θα “πούλαγε” στην “πελατεία” του».

Επίσης, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το Μάιο του 2002 ο κ. Καρατζαφέρης είχε δηλώσει ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε Εβραίος, ούτε κομμουνιστής ούτε ομοφυλόφιλος κι ότι “λίγοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν το ίδιο για τον εαυτό τους”…

«Τους κομμουνιστές και τους ομοφυλόφιλους ο Καρατζαφέρης εξακολουθεί να μην τους συμπαθεί, ωστόσο το κράτος του Ισραήλ του αρέσει πλέον λίγο περισσότερο, όσο περισσότερο βαθαίνει το χάσμα μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. Καθότι, τους Τούρκους, ακόμη κι αν είναι αντικομμουνιστές και ετεροφυλόφιλοι, ο Καρατζαφέρης τους απεχθάνεται ακόμη περισσότερο κι από τους Εβραίους.

“Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”, δικαιολόγησε προσφάτως τα φιλικά του λόγια για το Ισραήλ ο κ. Καρατζαφέρης. Για τον ίδιο λόγο ο Γ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει τις στενότερες σχέσεις της Ελλάδας με την Αρμενία».

Η ανταπόκριση της εφημερίδας αναφέρεται επίσης στις θέσεις του ΛΑΟΣ για το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. «Ολόκληρες περιοχές της μητρόπολης των τεσσάρων εκατομμυρίων έχουν μετατραπεί, ήδη πολύ καιρό πριν από την κρίση, σε γκέτο μεταναστών, οι οποίοι “ξέμειναν” στην Ελλάδα στο δρόμο τους για τη Βορειοδυτική Ευρώπη. Το κόμμα ΛΑΟΣ ζητάει αυστηροποίηση της ελληνικής πολιτικής στο θέμα των αλλοδαπών».

«Σύμφωνα με το ΛΑΟΣ, το ποσοστό των αλλοδαπών που δεν προέρχονται από χώρες- μέλη της Ε.Ε. στην Ελλάδα δε θα πρέπει να ξεπερνά το 5%, όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να απελαθούν. Ωστόσο ο Καρατζαφέρης γνωρίζει ότι οι σκληρές και βρώμικες δουλειές στην Ελλάδα γίνονται σχεδόν αποκλειστικά από αλλοδαπούς κι ότι η γεωργία στη χώρα θα εγκαταλείπετο χωρίς τους εργάτες από την Αλβανία και το Μπαγκλαντές».

«Επειδή όμως ούτε οι Αλβανοί ή οι μετανάστες που προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία δε θέλουν να δουλεύουν για να λαμβάνουν δραχμές, εν μέσω κρίσης ο Καρατζαφέρης έδειξε ένα άλλο πρόσωπο: αυτό του πατριώτη».

Το Μάιο του 2010, υπενθυμίζει το δημοσίευμα, κατά την ψηφοφορία για τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας της ελληνικής ιστορίας, το ΛΑΟΣ ήταν το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που τα υπερψήφισε. «Τότε ο Καρατζαφέρης είχε δεχθεί δριμεία κριτική από τον Σαμαρά. Πλην όμως, ο κ. Καρατζαφέρης υπερασπίστηκε την επιλογή του, λέγοντας πως δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα για να προστατευτεί η χώρα από τη χρεοκοπία».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: