Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ "ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ": Ψάρεμα σε θολά νερά. Η περίπτωση των Οικολόγων πράσινων.

Για να ωριμάσει ένα φρούτο, θέλει κόπο πολύ και έξοδα. Εμείς εδώ στην Ημαθία το ξέρουμε καλά. Όπως επίσης ξέρουμε ότι, ο κόπος αυτός, ξεπουλιέται σε εμπόρους πολύ φτηνά.
Μεταφορικά, όλα τα προηγούμενα, γιατί αυτό... που μας ενδιαφέρει είναι, η τακτική των Οικολόγων Πράσινων και ιδιαίτερα αυτών της Ημαθίας. Από την άλλη, η γενίκευση, δεν είναι καθόλου δίκαιη στάση. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένα πρόσωπα, γνωστά κατά τα άλλα. Πρόσωπα που έπαιξαν πολύ συγκεκριμένο ρόλο, στην υπόθεση στην υπόθεση χωροθέτησης της μονάδας ΧΥΤΥ στην «θέση 12» . Εδώ και οκτώ χρόνια, σύλλογοι, επιστημονικοί φορείς, οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα, έδιναν μια άνιση μάχη αποτροπής του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού και όχι μόνον, εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώθηκαν στα τόσα χρόνια και οι παρουσίες και οι απουσίες. Και ο πανδαμάτωρ χρόνος, πάντα αναδεικνύει καθαρή την εικόνα.

Αυτοί που όχι μόνον απουσίαζαν αλλά ήταν ομοτράπεζοι και συνεργάτες όσων ορέγονταν την «θέση 12», ήταν τωρινά στελέχη (ο Θεός να τα κάνει) των Οικολόγων Πράσινων. Όταν εδώ και οκτώ χρόνια προωθούσαν εκεί τον ΧΥΤΥ, την αεριοποίηση, την πυρόλυση ή την εξαφάνιση των απορριμμάτων, κανείς τους δεν βρέθηκε σε καμία περίπτωση να πάρει θέση. Δειλά το 2010 και … παλικαρίσια το 2011, κατέγραψαν κάπου ότι είναι κατά της καύσης. Όμως η αρχή του προμελετημένου εγκλήματος, δεν προέβλεπε καύση, η οποία μας προέκυψε τελευταία. Ποτέ και πουθενά, δεν θα βρεί κανείς την παρουσία των ιδίων προσώπων, στα τόσα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας. Πάντα απόντες από όλα. Θα ξαναπαρουσιαστούν στο προσκήνιο, στις επόμενες εκλογές. Για να πούνε ότι έχουν προτάσεις για τους άλλους. Προτάσεις που είναι γνωστές εδώ και είκοσι χρόνια. Το αστείο είναι επεξεργάστηκαν αυτές τις προτάσεις για την Ημαθία, λένε και πάλι επιλέγουν την θέση 12. Θέλουν μεν να κρυφτούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει.

Επιμένουμε. Τώρα που «καθάρισαν» άλλοι την υπόθεση, διαγκωνίζονται για μερίδιο. Τώρα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, άνοιξε το στόμα του ο απίθανος τύπος, ονόματι Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής. Τώρα, εδώ, δεν θα τα πούμε όλα. Επισημαίνουμε απλά την εκνευριστική αφερεγγυότητα αυτών που αυτοαποκαλούνται «Οικολόγοι Πράσινοι» της Ημαθίας και όχι μόνον αυτούς. Για παράδειγμα, η ολιγόλογη χθεσινή αναφορά μας για την οριοθέτηση από κάποιους αγνώστους στην «θέση 12». Αναπαρήγαγαν το ίδιο θέμα, προσθέτοντας και περίφραξη. Λένε επι λέξη: Ποιοι περιφράσσουν και οριοθετούν την Θέση 12 ; Δεν πήγαν καν στην περιοχή για να δούν ότι δεν υπάρχει κίνηση για περίφραξη. Μήπως όμως θα τους ζητήσει κανείς ευθύνες; Πάντα και σε όλα, τα θολά νερά τους βολεύουν. Η παραπληροφόρηση, αποπληροφόριση, υποπληροφόρηση, είναι γερά χαρτιά.
Είναι λοιπόν, υπέρ μιάς άλλης πρότασης. Φανταζόμαστε ότι είναι υπέρ και των πλεόντων, ὁδοιπορούντων, νοσούντων, καμνόντων, αἰχμαλώτων. Είναι υπέρ ευκρασίας αέρων, ευφορίας των καρπών της γης, και καιρών ειρηνικών. Και όσο κάποιοι θα σχεδιάζουν τερατουργήματα στην περιοχή μας, αυτοί θα είναι υπέρ. Χωρίς διάθεση να εναντιωθούν, ούτε σε αυγό. Φοβούμενοι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης. Φοβούνται την αντιπαράθεση με τόσους και τόσους Διοικητικούς που οδήγησαν σε πλήρες αδιέξοδο ακόμη μια φορά τον Νομό μας. Απλά έχουν προτάσεις και τις κατέθεσαν στην Δήμαρχο. Ανέκδοτα. Ευχολόγια. Δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην καθημερινότητα. Αλλά τι άλλο να περιμένει κάποιος όταν η επίσημη θέση τους είναι ότι μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν από την πολυθρόνα; Και επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της πολυθρόνας. Η ταμπέλα ενός δυναμικού κινήματος και των Πράσινων στην Ευρώπη, δεν μπορεί να είναι εφαλτήριο του οποιουδήποτε τυχαίου στην Ελλάδα, με υποκουλτούρα ή την κουλτούρα των θολών νερών και του ευκαιριακού οφέλους. Η συνέχεια και η συνέπεια, είναι τα όπλα.
Αυτά για τώρα και θα μας ενδιέφερε και καμιά πρόταση, αν τους περισσεύει, πρίν τον δώσουν μια να σπάσει, για τον κόσμο τον γυάλινο.
Για περισσότερα και ενδιαφέροντα, στο http://www.oikoen.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=386:2010-10-11-05-30-06&catid=50:2009-05-31-18-02-12&Itemid=84

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: