Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟ:Εκλογές για να βγούμε από το χάος

Δριμεία επίθεση προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Χαρακτήρισε τυχοδιώκτη τον πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε ότι αναστάτωσε αναιτίως ολόκληρο τον πλανήτη και επανέλαβε το αίτημα ....
για πρόωρες εκλογές ώστε η χώρα να μεταβεί, όπως είπε, "από το χάος του κ. Παπανδρέου στη δημοκρατική σταθερότητα".

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για "ανένδοτο" και "ενωτικό" αγώνα με στόχο να φύγει το γρηγορότερο δυνατό η "ανίκανη και επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του" κυβέρνηση.

Διατύπωσε ξανά το αίτημά του για πρόωρες εκλογές "για να πάμε", όπως είπε, "από το χάος του κ. Παπανδρέου στη δημοκρατική σταθερότητα", υποστηρίζοντας ότι οι εκλογές θα αποτελέσουν "λύτρωση για τον τόπο, την κοινωνία και την οικονομία".

Τελείωσε ο κύκλος της κυβέρνησης
"Είχα πει ότι ο κύκλος της κυβέρνησης κλείνει. Μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος πλέον τελειώνει. Καθήκον είναι μας να ανοίξουμε το δρόμο για το πιο αυθεντικό δημοψήφισμα που είναι οι εκλογές", ανέφερε.

Ιδιαίτερα σκληρές ήταν οι αναφορές του κ. Σαμαρά στον Γ. Παπανδρέου. Τον χαρακτήρισε "τυχοδιώκτη" και τον κατηγόρησε ότι ενώ μιλά για εκτροπή είναι ουσιαστικά "εκείνος που αναστάτωσε όλον τον πλανήτη για μια συμφωνία που δεν υπάρχει ακόμη".

"Μας κάνει μαθήματα υπευθυνότητας αυτός που παίζει κορώνα - γράμματα το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη".

Παρωδία το δημοψήφισμα
Αναφερόμενος στην εξαγγελία του δημοψηφίσματος, μίλησε για "παρωδία", "απόδειξη εσχάτου αδιεξόδου" και "αποκάλυψη ακραίας ανευθυνότητας", ενώ σε ό,τι αφορά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση έκανε λόγο για "κραυγή απελπισίας".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση έφερε μια συμφωνία που έσπευσε να την ακυρώσει. "Αν ήταν καλή γιατί την ακυρώνει; Αν όχι γιατί πανηγύριζε;", διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι όσο η συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος δεν πρόκειται να κλείσει.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Αυτή η κραυγαλέα αντίφαση δείχνει τον ακραίο πανικό της κυβέρνησης. Και μια τέτοια κυβέρνηση, σε τέτοιο πανικό, είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο. Για να σταματήσουν οι ακραίοι τυχοδιωκτισμοί στην πλάτη της Ελλάδας. Ο κ. Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας καταιγίδας για το προσωπικό του συμφέρον. Φτάσαμε στο απίστευτο σημείο οι δικοί του υπουργοί και βουλευτές να του λένε να φύγει και αυτός να παραμένει. Επιτέλους, τι στόχο έχετε κ. Παπανδρέου; Να διαλύσετε την Ελλάδα;"

Και κορυφώνοντας την κριτική του συμπλήρωσε:

"Τι θα γίνει αν βάζοντας σε δημοψήφισμα τη δανειακή σύμβαση που δεν χρειάζεται καν έγκριση, ή το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, εισπράξει τελικά τη λάθος απάντηση; Τι θα συμβεί τότε; Ποιος θα έχει την ευθύνη; Να γιατί κατήγγειλα χθες τον τυχοδιώκτη κ. Παπανδρέου. Οι κίνδυνοι από το δημοψήφισμα-παρωδία, είναι, λοιπόν, τεράστιοι. Οι άμεσοι ορατοί κίνδυνοι: Για 2, τουλάχιστον, μήνες γενικότερη αναστάτωση στις αγορές. Ίσως κινδυνέψει η 6η δόση. Κι αν βγει "ναι", στο δημοψήφισμα, γίνεται πια δύσκολο να βελτιωθεί η συμφωνία μελλοντικά. Ενώ αν βγει "όχι", θα ξεσπάσει σοβαρό πρόβλημα σε όλη την Ευρωζώνη και θα κλονιστεί η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Κι ακόμα: τι θα συμβεί αν και άλλες χώρες ζητήσουν δημοψήφισμα για να εγκρίνουν τη νέα Συμφωνία για την Ελλάδα; Καλά, σκέφτηκε κανείς ότι θα βάλουν φωτιά και μέσα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό; Κι ότι δεν έχει καμία λογική η πρόταση αυτή…

εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: