Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αγώνας διαρκείας μέχρι την αναστολή του νέου ΚΕΒΑ - Προκρούστη!

Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη η Συνομοσπονδία δηλώνει ότι σταματά να μετέχει σε οποιαδήποτε συζήτηση που γίνεται στο Υπουργείο σχετική με τον Ενιαίο Κανονισμό Πιστοποίησης Αναπηρίας, ο οποίος είναι ο Προκρούστης της αναπηρίας και όλων των προνοιακών κοινωνικών...παροχών!
Το αναπηρικό κίνημα καταγγέλλει αυτό τον Κανονισμό που βρίθει από αντιφάσεις, λάθη και αντιεπιστημονικές ορολογίες και δεν είναι μέτρο πιστοποίησης της αναπηρίας, αλλά ψυχρό και ανάλγητο μέτρο, που μόνο σκοπό έχει να σφαγιάσει τα άτομα με αναπηρία. Θα αποτελέσει τον Προκρούστη οποιονδήποτε κοινωνικών - προνοιακών παροχών έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι τα άτομα με αναπηρία. Η αναπηρική οικογένεια δεν μπορεί να δεχτεί έναν Κανονισμό που απειλεί την ίδια την ύπαρξη της. Είναι φανερό ότι ο Κανονισμός αυτός αποτελεί μόνο ένα ψυχρό δημοσιονομικό εργαλείο περικοπής ή κατάργησης παροχών απαραίτητων για την επιβίωση των ατόμων με αναπηρία.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητούσε ένα ΚΕΒΑ που θα έθετε τέλος στην αντιεπιστημονικότητα του έως σήμερα ισχύοντος και τελικά παρέλαβε έναν νέο ΚΕΒΑ με περισσότερα και εμφανώς σκόπιμα αντιεπιστημονικά λάθη.
Ζητούσε ένα Κανονισμό, ο οποίος δεν θα έδινε τη δυνατότητα ευελιξίας στις κρίσεις και αποφάσεις των μελών των Υγειονομικών Επιτροπών και αντικρίζει ένα Κανονισμό ο οποίος αφήνει περιθώρια αποφάσεων κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα δημοσιονομικά μεγέθη.
Ζητούσε ένα ΚΕΒΑ που θα σταματούσε την εκτεταμένη και βολική χρήση του φαινομένου «αναπήρων μαϊμού» και θα εξυγίαινε το σάπιο σύστημα που βόλευε τους πάντες εκτός από τα άτομα με αναπηρία και παραλαμβάνει έναν ΚΕΒΑ με τον οποίο εξαφανίζονται τα ίδια τα άτομα με σοβαρές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν έχουν πλέον άλλο δρόμο παρά μόνο των δρόμο των καθημερινών αγωνιστικών διεκδικήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, σε κάθε πόλη της χώρας, σε κάθε Κέντρο Πιστοποίησης της Αναπηρίας όπου και αν βρίσκεται αυτό, μέχρι να ανασταλεί ο Κανονισμός.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές μας δεν θα δεχθούν καμία αίτηση αξιολόγησης και πιστοποίησης να εξεταστεί με αυτό τον Κανονισμό. Καλούν το Ειδικό Σώμα των Ιατρών του ΚΕΠΑ, τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους Επιστημονικούς Φορείς, τους Κοινωνικούς φορείς που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τα θέματα αναπηρίας να πάρουν θέση και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: