Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αποτράπηκε στα Τρίκαλα η διακοπή ρεύματος σε οικία ανέργου

Την Τρίτη 15/11/2011 συνεργείο εργολάβου της ΔΕΗ πήγε να κόψει το ρεύμα σε συνάδελφο, άνεργο εδώ και ενάμισι χρόνο, ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει, εφόσον δεν έχει εισόδημα. Η διακοπή αυτή αποτράπηκε. Με το νέο φοροχαράτσι που καλούμαστε να πληρώσουμε μέσω της ΔΕΗ, χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι κινδυνεύουν να...
 βρεθούν χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση.

Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας είναι υπεύθυνη για την κατάσταση φτώχειας και εξαθλίωσης στην οποία έχει πέσει μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης και του λαού. Η πάλη για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για δουλειά, αξιοπρεπή μεροκάματα, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτών που την ασκούν.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, στα Τρίκαλα, ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τους 10.500. Απ αυτούς μόνο οι 2.000-2.500 παίρνουν επίδομα ανεργίας. Οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα εισόδημα. Άλλοι τόσοι είναι οι άνεργοι που δεν είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ επειδή δεν περιμένουν τίποτα απ αυτόν. Και αυτοί δεν έχουν εισόδημα. Πολλοί επίσης είναι και οι υποαπασχολούμενοι αλλά και οι εργαζόμενοι των οποίων το εισόδημα συρρικνώθηκε με την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων, την εκ περιτροπής εργασία, τη μείωση των ωρών και ημερών εργασίας και φυσικά με τη μείωση του μισθού. Στην ίδια μοίρα είναι και οι συνταξιούχοι που είδαν τη σύνταξή τους να μειώνεται.

Χιλιάδες άνεργοι χωρίς εισόδημα αλλά και πολλοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να τους πάρει η τράπεζα το σπίτι ή το αυτοκίνητο. Για όλους τους παραπάνω λόγους χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αδυνατούν να πληρώσουν όχι το χαράτσι, αλλά το ρεύμα.

Η πρόσθετη φορολογία, το χαράτσι που επιβλήθηκε μέσω της ΔΕΗ, δεν αφήνει απ έξω τους άνεργους και η εξαγγελία ότι δήθεν απαλλάσσονται είναι κάλπικη, μιας και χρειάζονται μια σειρά προϋποθέσεις τις οποίες αν τις πιάσει κάποιος, είναι σα να πιάνει το λόττο.

Το σωματείο μας θα κινηθεί στην κατεύθυνση συντονισμού με άλλα σωματεία και θα απευθυνθεί και σε άλλους φορείς(Εργατικά Κέντρα, Αγροτικούς Συλλόγους, Δήμους κλπ), για να υπάρξει όσο το δυνατόν διευρυμένο αγωνιστικό μέτωπο, για να ανακληθεί το χαράτσι, να μην πληρωθεί και σε κάθε περίπτωση να αποτραπεί η διακοπή ρεύματος σε οποιαδήποτε εργατική και λαϊκή οικογένεια.

Σ αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος του σωματείου τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που έτσι κι αλλιώς αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι στη ΔΕΗ, να επικοινωνήσουν με τη διοίκηση του σωματείου.

Σωματείο Εργαζομένων στην Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας {Ε65}

Δεν υπάρχουν σχόλια: