Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Nέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Βέροια, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ωρολογίου στις 6μμ και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Να εμποδίσουμε την νέα λεηλασία σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων που... ανέρχονται σε πάνω από 12 δις. Ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει 1,4 δις λιγότερες δαπάνες για τα ασφαλιστικά ταμεία το 2012 σε σχέση με το 2011.

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ φρόντισαν διαχρονικά να φορτώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία με ομόλογα ύψους άνω των 25 δις ευρώ αντί χρηματοδότησης. Φρόντισαν με νόμους να υποχρεώσουν τα ταμεία να αναθέσουν την διαχείριση των αποθεματικών στο τραπεζικό κεφάλαιο. Έτσι φτάσαμε σήμερα 17 δις ευρώ να τα ξεκοκαλίζουν τραπεζίτες.

Ποτέ το κράτος δεν πλήρωσε στο ακέραιο τις πενιχρές του υποχρεώσεις προς τα ταμεία. Η ανεργία είναι πάνω από 20%, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις θεριεύουν.

Μόνο από τις μειώσεις μισθών το 2011 το ΙΚΑ έχασε πάνω από 800 εκ. ευρώ. Η εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων υπολογίζεται ότι στοίχισε στα ταμεία μόνο τον τελευταίο χρόνο 9 δις.

Η κυβέρνηση εξαπατά και κοροϊδεύει, ότι είναι διασφαλισμένες οι συντάξεις και οι παροχές.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε ένα νέο έγκλημα σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης. Πρέπει να ματαιώσουμε την χαριστική βολή στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Έχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε αυτήν την επίθεση. Απαιτείται εγρήγορση και ετοιμότητα να δοθεί άμεση, μαζική, αγωνιστική απάντηση και να κλιμακωθεί η πάλη εναντίον της νέας αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Να καλυφθούν στο 100% από το κράτος οι απώλειες από το κούρεμα του χρέους.
Να διασφαλιστεί η κάλυψη των μέχρι τώρα απωλειών στο ακέραιο με βάση την αρχική τιμή των ομολόγων.
Να επιστραφούν στα Ταμεία οι οφειλές κράτους και εργοδοσίας και τα λεηλαθέντα αποθεματικά από το 1950.
Να αποσυρθούν όλα τα αποθεματικά των Ταμείων από ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: