Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Χ. Ουσουλτζόγλου
δήμαρχος Βέροιας
Πλήρως ανταποκρίθηκε η διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας στο αίτημα των πολιτών της "πλατείας" να συμπαρασταθεί στους πολίτες εκείνους που δεν μπορούν ή αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Στη συνεδρίαση που έγινε προχτές οι... "Αγανακτισμένοι" της Βέροιας κατέβασαν στο σώμα ένα ψήφισμα με τέσσερα αιτήματα και ζήτησαν να υιοθετηθεί υπό μορφή ψηφίσματος.
Μετά από συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο έκανε αποδεκτή την πρόταση πλην της τελευταίας πρότασης που έλεγε ότι ο δήμος μέσω των δημοτικών ηλεκτρολόγων θα επανασυνδέει τις κομμένες παροχές.
Αναλυτικά τα αιτήματα:
- Να χαρακτηριστεί το μέτρο ως παράνομο και αντισυνταγματικό
-Συγκέντρωση των αποδειχτικών όσων πληρώνουν σε ΑΤΜ μόνο το ηλεκτρικό και την αποστολή τους στην ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα
-Νομική κάλυψε σε όσους δεν πληρώσουν το «χαράτσι»
-Αποτροπή της διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν, με ομάδες περιφρούρησης
-την επανασύνδεση του ρεύματος με την βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων.

Το μόνο, όπως είπαμε πιο πάνω, αίτημα που δεν έγινε δεκτό ήταν το τελευταίο, διότι κρίθηκε ότι κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει δημοτικό υπάλληλο να προβεί σε παράνομη πράξη. Επιπλέον, η δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει εξώδικο στην ΔΕΗ, με την οποία θα τονίζεται ότι δεν προβλέπεται από πουθενά η είσπραξη τέλους ακίνητης περιουσίας από την ΔΕΗ.

Η απόφαση αυτή δεν ψηφίστηκε από την παράταξη Σοφρόνωφ (Λαϊκή Συσπείρωση). Συγκεκριμένα η κ. Σοφρόνωφ πρότεινε την μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: