Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
25/11/2011

Χαιρετίζουμε και εκφράζουμε τη ταξική μας αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας, στους απεργούς στην επιχείρηση «Ελληνική Χαλυβουργία», που συνεχίζουν δυναμικά και ανυποχώρητα τον απεργιακό τους αγώνα για να ανακληθούν οι τρομοκρατικές.....
απολύσεις των 34 συναδέλφων τους, για να μην επιτευχθούν οι προσπάθειες ...της επιχείρησης για επιβολή 5ωρης εργασίας και μείωσης των μισθών τους.
Εργοδοτικό «τσουνάμι» ισοπέδωσης και κατάργησης εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχει εξαπολύσει η εργοδοσία. Με άλλοθι την επίκληση της οικονομικής κρίσης, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.
Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι πολιτικές –οικονομικές δυνάμεις, που «τάχτηκαν» ευλαβικά στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των συμφερόντων του, φρόντισαν με μια σειρά αντεργατικών αλλαγών, μέσα από τα μνημονιακά τερατουργήματα να λύσουν τα χέρια των εργοδοτών, να τους απαλλάξουν από συλλογικές καταχτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων.
Η σημερινή συγκυβέρνηση, του μαύρου μετώπου των σκληρών οπαδών των νεοφιλελεύθερων καπιταλιστικών πολιτικών, με ενορχηστρωτή την ακροδεξιά και την άμεση εκπροσώπηση των τραπεζιτών, ανέλαβε την άμεση ολοκλήρωση της οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης του λαού και των εργαζομένων.
Καμιά ανοχή, καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι στα σχέδια και στις επιδιώξεις των κυβερνήσεων μνημονιακής νεοφιλελεύθερης σύμπραξης, καμιά υποχώρηση στις ασύδοτες εργοδοτικές απειλές.
Οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» με τον σκληρό και επίπονο αγώνα που δίνουν, δείχνουν το δρόμο. Είναι ο αγώνας όλης της εργατικής τάξης.
Στους δρόμους της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης να πορευτούμε όλοι μαζί χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς ιδιοκτησιακή λογική. Αυτοί είναι οι δρόμοι της ταξικής ευθύνης, που πρέπει να τους δυναμώσουμε και να τους πλατύνουμε, αν θέλουμε να είναι νικηφόροι.
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: