Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ Εμπρός για Πανεργατική Απεργία

Η νέα κυβέρνηση τραπεζιτών-ΠΑΣΟΚ–ΝΔ-φασιστών κατέθεσε προϋπολογισμό ακόμα πιο σκληρής λιτότητας και περικοπών. Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι, 5,1 δις περικοπή των δημόσιων δαπανών, από αυτά το 1,6 δις είναι από τους μισθούς (μισθολόγιο, απολύσεις) και τα υπόλοιπα ελπίζουν ότι θα τα βρουν από την λεηλάτηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και του ασφαλιστικού.....

Ο προϋπολογισμός είναι το πρώτο βήμα. Η κυβέρνηση του Παπαδήμου έχει να οργανώσει το επόμενο διάστημα την πιο ακόμη βάρβαρη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Ήδη ξεκίνησε με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων, αλλά και με τα χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του Παπανδρέου. Θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και όλα τα μέτρα που θα την ακολουθήσουν. Θα βάλει μπροστά να εφαρμόσει όλα όσα δεν πρόλαβε η κυβέρνηση του ΓΑΠ, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα στο ασφαλιστικό και τους μισθούς.

Τρόικα και καπιταλιστές ελπίζουν ότι με αυτήν την κυβέρνηση θα μπορέσουν να ελέγξουν το εργατικό κίνημα που εδώ και δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε ανίκανο να το ελέγξει. Είναι γελασμένοι. Αν το ΠΑΣΟΚ άντεξε δύο χρόνια στους εργατικούς αγώνες, την κυβέρνηση των προθύμων μπορούμε να την ξεφορτωθούμε σε δύο μήνες με τους αγώνες μας.

Ούτε μια ημέρα αναμονή λοιπόν γι’ αυτήν την κυβέρνηση. Χρειάζεται αμέσως να ξεδιπλώσουμε ξανά τους αγώνες μας, τις απεργίες διαρκείας, τις καταλήψεις, ενάντια στην νέα κυβέρνηση των τραπεζιτών. Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες συγκρούσεις. ΟΙ εργαζόμενοι στο δημόσιο προχώρησαν σε στάση εργασίας στις 15 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ καταλαμβάνουν το μηχανογραφικό κέντρο που εκδίδει τις διακοπές ρεύματος, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ξεκινάνε νέο γύρο κινητοποιήσεων ενάντια στην εφεδρεία. Οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, και την ΕΡΤ απεργούν. Στην Ελληνική Χαλυβουργία συνεχίζουν την απεργία εδώ και δύο βδομάδες.

Για άλλη μια φορά, οι πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ κωλυσιεργούν να δώσουν συνέχεια στον αγώνα. Χρειάζεται να απαιτήσουμε τώρα νέα πανεργατική απεργία. Και να συνεχίζουμε από το σημείο που αφήσαμε τους αγώνες μας την προηγούμενη φορά. Απαιτούμε να προχωρήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε 48ωρη πανεργατική Απεργία για τον Προϋπολογισμό. Όχι απλά για να δείξουμε στο πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης ότι όσα γκάλοπ και να βγάλουν όπου υποτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τη νέα κυβέρνηση η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, αλλά για να δώσουμε ώθηση στη διάθεση για σύγκρουση και αγώνα που κυριαρχεί σε όλους τους εργαζόμενους.

Βήμα στην κατεύθυνση αυτή είναι η 24 του Νοέμβρη, ημέρα που απεργούν οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς που πάνε προς συγχώνευση και οι γιατροί. Η ημέρα αυτή μπορεί να γίνει ένα απεργιακό βήμα για όλους. Να ξανάξεκινήσουμε τους συντονισμούς από τα κάτω που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο απεργιακό κύμα του Οκτώβρη. Στους Δήμους, στα Νοσοκομεία, στα Υπουργεία χρειάζεται να μπουν μπροστά οι συντονισμοί και οι απεργιακές επιτροπές για να ανοίξουμε τη σύγκρουση με την κυβέρνηση του Παπαδήμου. Χρειάζεται σε κάθε χώρο δουλειάς να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις για να πάρουμε απεργιακές αποφάσεις. Δεν περιμένουμε, συνεχίζουμε αρπάζοντας το νήμα από τους προηγούμενους αγώνες.

Γιατί ξέρουμε ότι η κατάρρευση της κυβέρνησης ΓΑΠ είναι αποτέλεσμα αυτού του φοβερού απεργιακού κινήματος που οι μετασεισμοί του ταρακουνάνε την ίδια την ΕΕ και προκαλούν πίεση μέχρι τις αγορές και τα χρηματιστήρια της Άπω Ανατολής. Οι ηγέτες της ΕΕ φοβούνται ότι το κοινωνικό «ρήγμα» της Ελλάδας μπορεί να ενεργοποιήσει αντίστοιχα ρήγματα στην Γαλλία, την Ιταλία, σε όλη την ΕΕ, ακόμα και στις ίδιες τις ΗΠΑ. Ακόμη και η νέα δανειακή σύμβαση που υποτίθεται ότι θα ψηφίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι στον «αέρα» κάτω από τις εξελίξεις της κλιμάκωσης της κρίσης στην Ιταλία.

Γι αυτούς η μόνη λύση είναι η ακόμη μεγαλύτερη επίθεση στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους. Για το εργατικό κίνημα μοναδική διέξοδος είναι η Διαγραφή του Χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών και ο εργατικός έλεγχος σε όλους τους χώρους δουλείας. Μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο στον οποίο μας παρασέρνουν τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων οργανώνει συζητήσεις σε όλους τους χώρους δουλείας για τον εργατικό έλεγχο και τη διαγραφή τους χρέους όχι μόνο για να προετοιμάσουμε τον επόμενο απεργιακό γύρο αλλά και για να αναδείξουμε την εργατική διέξοδο από την κρίση.

Ελάτε να παλέψουμε μαζί!

epitropiallileggyis@groups.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: