Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΑΪΛΗ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Στάση αναμονής κρατάει η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Ε. Καϊλή και γνωστοποίησε ότι θα περιμένει πρώτα να δει την εξέλιξη στις Κάννες και μετά να αποφασίσει αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ή όχι.
Η κ. Καϊλή θέλοντας να προστατεύσει, έστω και την τελευταία στιγμή, το πολιτικό της μέλλον κρατά αποστάσεις από το... Πασοκικό σύστημα του οποίου είναι οργανικό μέλος. Ψήφισε τα Μνημόνια, ψήφισε το πολυνομοσχέδιο που κατακρεουργεί τα εργατικά δικαιώματα, στήριξε πολιτικά την ως τώρα Κυβερνητική πορεία και τώρα έρχεται να δηλώσει την δυσαρέσκειά της χωρίς όμως να τολμά να αποσύρει την εμπιστοσύνη της όπως έκανε χτες η Μ. Αποστολάκη.
Η Ε. Καϊλή μια πολιτικός που αναδείχτηκε από το σύστημα ΠΑΣΟΚ επιδιώκει και αυτή, όπως μια σειρά άλλων βουλευτών και δεκάδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, να διαφοροποιηθεί, να "ηρωωποιηθεί" ώστε να έχει πιθανότητες πολιτικής επιβίωσης αφού γνωρίζει πολύ καλά πως το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε τον κύκλο του και διανύει τις τελευταίες του μέρες ως ενιαίος πολιτικός χώρος.
Φαντάζομαι ότι το σύνολο των Ελλήνων πλην των στενών φίλων της κ. Καϊλή αδιαφορούν για το πολιτικό της μέλλον. Ωστόσο, ενδιαφέρονται να δουν να κάνει πράξη την δυσαρέσκειά της ώστε να μπει ένα τέλος σ΄ αυτόν τον θίασο που παριστάνει την Κυβέρνηση.
Βέβαια, οι εκλογές που θα γίνουν λίαν συντόμως δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα επί της ουσίας αφού αν δεν ανατραπεί το σύστημα δεν πρόκειται να δει η χώρα "άσπρη" μέρα.
Η ανατροπή πρέπει να έχει αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και ενεργή συμμετοχή του λαού στην διακυβέρνηση της χώρας και στη διαχείριση της πολιτικής και οικονομικής ζωής της. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ακόμη μια ανακύκλωση της παθογένειας του καπιταλισμού με θύματα τους εργαζόμενους και τους οικονομικά αδύνατους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

telika apo xazo kai apo mikro mathenis thn alithia. pou ine o sakhs ?