Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΚΠΟΡΝΕΥΟΝΤΑΙ

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της "Πρωτοβουλίας" Τέλης Σιδηρόπουλος για το Σπίτι στην Βεργίνα έκανε μια αναφορά, μεταξύ των άλλων, ότι υπάρχουν κρούσματα παιδικής εκπόρνευσης και αυτό είναι σημαντικό και ασφαλώς θα πρέπει με την συνέργεια όλων των θεσμικών φορέων να αντιμετωπιστεί.
Ο κ. Σιδηρόπουλος είπε ότι....
 
στα πλαίσια της δραστηριότητας του φορέα που περιλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων καταγράφηκαν κρούσματα παιδικής εκπόρνευσης.

"Τα παιδιά", είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Σιδηρόπουλος, "βρίσκονται σε σχολική ηλικία και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια και συνέργεια όλων όσων εμπλέκονται. Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε τη δουλειά μας και εμείς ως φορέας λειτουργούμε με απόλυτη εχεμύθεια και πάντα με απόλυτη διακριτικότητα γιατί έχουμε ως στόχο την παραγωγή αποτελέσματος, να σώσουμε παιδιά και όχι να σκανδαλοθηρήσουμε. Εγώ ποτέ δεν αναφέρθηκα σε πορνεία στα σχολεία αλλά σε περιπτώσεις παιδιών που βρίσκονται σε σχολική ηλικία. Άλλωστε, πως θα μπορούσα να πω κάτι που δε συμβαίνει", τόνισε ο Τ. Σιδηρόπουλος
Είναι προφανές ότι αυτό που αναπαράχθηκε τις προηγούμενες μέρες ότι υπάρχει σε σχολεία της Βέροιας αυτή η δραστηριότητα δεν ισχύει αφού ποτέ δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο και δε θα μπορούσε να ειπωθεί από υπεύθυνα χείλη όπως του προέδρου της "Πρωτοβουλίας".
Να σημειώσουμε ότι με τη σειρά του ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ευθ. Φλιτούρης σε επικοινωνία που είχε με τα ΧΡΟΝΙΚΑ το πρωί είπε ότι είναι αδιανόητο να έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο και ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι όπως έχει καταγραφεί η είδηση αρχικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δημιουργούν στρεβλώσεις και ανησυχίες στους πολίτες.
Με τη σειρά μας να πούμε ότι τόσο η "Πρωτοβουλία" όσο και ο ίδιος ο Διευθυντής θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να δρομολογηθούν ουσιαστικές δράσεις στα σχολεία της Ημαθίας στα πλαίσια του προγράμματος της "Πρωτοβουλίας" που είναι η προστασία των παιδιών που έχουν ανάγκη αφού υπάρχουν φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: