Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ

Θέλω να σας το πω από το πρωί αλλά είπα ότι θα συγκρατηθώ πλην όμως δεν τα κατάφερα. Θα σας το γράψω αφού δεν αντέχω. Οι Πασόκοι έχουν πέσει σε βαριά κατάθλιψη και δεν μπορούν να το κρύψουν. Χάνεται η εξουσία τους και τι θα κάνουν τώρα. Πως θα φύγουν από τις...καρέκλες τους, τη βολή τους, τα προνόμιά τους.
Πως θα χάσουν τις θέσεις τους και τις κονομησιές τους, τις δουλειές τους και τις λεζάντες τους. Πως θα σταματήσουν να πουλάνε μούρη όλοι και όλες που παριστάνουν τα στελέχη και πουλούσαν εξουσία με το αζημίωτο.
Έλα όμως που ήρθε η ώρα και όλοι αυτοί οι Πασόκοι που έκαναν την πολιτική επάγγελμα και οι άλλοι που πέρασαν μια ζωή προσκολλημένοι δίπλα στις εξουσίες χωρίς ποτέ να δουλέψουν, να φύγουν από τη θαλπωρή της και να προσγειωθούν.

Βλέπω τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να τα έχουν χαμένα και ο καθένας να προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά. Ο Παπουτσής θέλοντας να κληρονομήσει το βαθύ ΠΑΣΟΚ βγήκε και υπερασπίστηκε τον ΓΑΠ. Ο Βενιζέλος με διαρροή βγήκε και διαφοροποιήθηκε από τον ΓΑΠ λέγοντας ότι δε γνώριζε για το δημοψήφισμα. Όμως, ο Βενιζέλος θεωρείται τελειωμένος μαζί με τον ΓΑΠ.

Οι τρεις υπέρμαχοι της τρόικα, οι Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και Ραγγούσης δεν άνοιξαν ακόμα τα χαρτιά τους αλλά είναι προφανές ότι θα κινηθούν ώστε να κληρονομήσουν ένα τμήμα, το λεγόμενο δεξιό, του ΠΑΣΟΚ για να φτιάξουν ένα νέο κόμμα.

Οι απλοί βουλευτές συζητούν, προβληματίζονται για τη θέση τους και περιμένουν τις εξελίξεις. Ορισμένοι που είτε γιατί επιζητούν πέντε λεπτά δημοσιότητας είτε γιατί είναι φανατικοί βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις για αποστασία κλπ. Είναι φανερό ότι επιχειρείται η επανάληψη του φαιδρού εκείνου σκηνικού του καλοκαιριού που και πάλι έβλεπαν αποστάτες.

Ας το αντιληφθούμε πια. Το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς διάλυση και θα δικαιώσει όλους όσοι υποστήριζαν ότι όποιο κόμμα ευρισκόμενο στη Κυβέρνηση κράτους που έφερε το ΔΝΤ διαλύθηκε.
Το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί και καλά θα κάνει αφού είχε ταυτιστεί με ό,τι χειρότερο προέκυψε στην Μεταπολίτευση. Το ρουσφέτι, τον κρατισμό, τη μίζα, την αναξιοκρατία και το βόλεμα. Έχει διαπαιδαγωγήσει ολόκληρες γενιές με αυτές τις αντιλήψεις και εμπέδωσε αντιλήψεις και κουλτούρα που έχει φρενάρει την όποια εξέλιξη θα μπορούσε να επέλθει στη χώρα σε πολιτικό επίπεδο.

Θλιβεροί οι πολιτικοί που στηρίζουν αυτό το θίασο που ονομάζεται Κυβέρνηση και παριστάνει ότι κυβερνάει όταν ο ΓΑΠ τους συμπεριφέρεται χειρότερα απ΄ ότι ένας αυτοκράτορας τον νομάρχη του. Θλιβεροί γιατί επιμένουν να παραμένουν γατζωμένοι στις Υπουργικές καρέκλες αδιαφορώντας αν έχουν γίνει περίγελος και μαριονέτες του ΓΑΠ. Αυτοί οι θλιβεροί κυβερνούν. Ως πότε;
Ελπίζω σε λίγες ώρες να ξεκουμπιστούν μια για πάντα και να ξεστραβωθεί ο ελληνικός λαός επιλέγοντας την πλήρη ανατροπή των πάντων.

Χ. Μόχλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: