Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΡΑ- ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ !!

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια μεγάλη συμμαχία ενόψει των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς «μπορούν και πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές... τους και να βαδίσουν βάζοντας μπροστά αυτά που μας ενώνουν».

«Στις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε, μια εκλογική ενότητα δεν αθροίζει απλώς δυνάμεις. Τις πολλαπλασιάζει» υπογράμμισε, προτείνοντας να υπάρξει συνεργασία στη βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος απεμπλοκής από το Μνημόνιο.

Βέβαια, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές κατά κάποιων ηγεσιών «που δεν αισθάνονται άνετα με μια τέτοια προοπτική», που θα θέτει τα θεμέλια για έναν νέο πολιτικό και κοινωνικό Συνασπισμό Εξουσίας, για να δημιουργηθεί ένας εναλλακτικός δρόμος.

Σχολιάζοντας το νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι τα κινήματα κοινωνικής αντίστασης και η αποτυχία της πολιτικής του Μνημονίου «έχουν οδηγήσει το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα σε κινήσεις πανικού ενόψει της λαϊκής ετυμηγορίας».

Για το λόγο αυτό, προσέθεσε, επιστράτευσαν τον τεχνοκράτη κ. Παπαδήμο, για να συνεχίσει την ίδια ακριβώς πολιτική, έτσι ώστε να αποφύγουν οι ίδιοι το πολιτικό κόστος.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Τσίπρας και στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «νοσταλγούς της χούντας» που «καμαρώνουν σε υπουργικές καρέκλες, δίπλα σε υποτιθέμενους δημοκράτες και σοσιαλιστές».

«Σε λίγο ο κ. Καρατζαφέρης θα συμπαρουσιάζει και τα δελτία των οκτώ. Αυτό το ξέπλυμα της ακροδεξιάς, η οποία ανησυχεί μήπως υπάρξει εκλογική συνεργασία της αριστεράς, θα είναι το επιστέγασμα ντροπής για το σύντομο και καταστροφικό πέρασμα του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία», ανέφερε.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πιέρ Λοράν πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά και ΓΓ του Γαλλικού ΚΚ και ο Αντώνης Νταβανέλος μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: