Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011
7 μ.μ. Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)

ΔΕΝ συναινούμε στον εθνικισμό
ΔΕΝ πολεμάμε για τα πετρέλαιά τους
ΔΕΝ πληρώνουμε τους εξοπλισμούς


Τον τελευταίο καιρό στην ανατολική Μεσόγειο αναπτύσσεται ο κίνδυνος ενός θερμού πολεμικού επεισοδίου, ....
με αφορμή τις έρευνες που ξεκίνησαν για την ανεύρεση ενεργειακών πόρων. Εθνικιστικές κορώνες, απειλές και πολεμικές ιαχές εκπέμπονται συχνά, με πρωταγωνιστές τις αστικές τάξεις της Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας και Ισραήλ, όσο και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ- Ρωσία- Βρετανία.Η αιτία της διαμάχης είναι τόσο το μοίρασμα των αναζητούμενων ενεργειακών κοιτασμάτων στην περιοχή όσο και η ηγεμονία στο χώρο της Μεσογείου.


Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας δέχεται τη σκληρότερη ταξική επίθεση μεταπολεμικά, η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό επιδίδονται σε τυχοδιωκτικές κινήσεις που φέρνουν το λαό μας αντιμέτωπο με το φάσμα μια πολεμικής σύρραξης. Πρωταγωνίστρια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συναινούν ΝΔ- ΛΑΟΣ- ΔΗΣΥ- Άρμα Πολιτών,


Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι συνέχεια της ταξικής εσωτερικής πολιτικής. Η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας και της Κύπρου με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και με τους πόθους του λαού μας για ειρήνη και δικαιοσύνη στην περιοχή. Αυτή η συμμαχία έχει ως στόχο της συγκρότηση μετώπου εναντίον της Τουρκίας, η οποία από την πλευρά της χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνει τις επιθέσεις στους κούρδους αγωνιστές.


Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως οι λαοί των εμπλεκόμενων χωρών δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την ένταση στην περιοχή. Αντίθετα θα γίνουν κρέας για τα κανόνια του κόσμου του πλούτου, θα υποταχθούν στον εργασιακό μεσαίωνα που τους επιφυλάσσουν και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Για τις άρχουσες τάξεις και τις κυβερνήσεις τους, η ένταση στην περιοχή σημαίνει ευκαιρία για υπερκέρδη, για εμάς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σημαίνει φτώχεια, καταστροφή, ανέχεια και οικολογική καταστροφή.


Γι’ αυτό και τα κινήματα των εμπλεκομένων χωρών θα αγωνιστούμε να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε την αλληλεγγύη μας για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων.

Ομιλητές-Ομιλήτριες:

Εκπρόσωπος από το Κόμμα Εργασίας (Τουρκία)
Εκπρόσωπος αντιρρησιών συνείδησης Βόρειας Κύπρου
Εκπρόσωπος της κυπριακής οργάνωσης «Αντάρτες»
Κείμενο-Παρέμβαση της Αντιπολεμικής Δράσης (Ισραήλ)
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Τάσος Κωστόπουλος

Καλούν:

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση
Αντιεθνικιστική-αντιμιλιταριστική πρωτοβουλία
Αριστερή Ανασύνταξη
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
ΟΚΔΕ Σπάρτακος


diktiospartakos

Δεν υπάρχουν σχόλια: