Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Το δημοψήφισμα μπορεί να κερδηθεί», εκτιμά ο διευθυντής του ΠΟΕ

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) Πασκάλ Λαμί, δήλωσε σήμερα ότι το δημοψήφισμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, μπορεί «να κερδηθεί»."Αυτό που μου λένε οι Έλληνες φίλοι μου, είναι ότι το δημοψήφισμα μπορεί να κερδηθεί. Οι 'Ελληνες είναι πιθανότατα ικανοί να επιλέξουν ανάμεσα σ΄αυτό ή σε κάτι ακόμα χειρότερο", τόνισε ο...
 Γάλλος σοσιαλιστής στο ραδιοσταθμό France Inter.

Για τον Λαμί, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η εγκατάλειψη του ενιαίου νομίσματος θα ήταν "ακόμα πιο επώδυνες" για τους 'Ελληνες από τα διαδοχικά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα τους, η οποία βρίσκεται για τέταρτη χρονιά σε ύφεση.

"Ως ειδικός, δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό. Αλλά και πολιτικά, θα ήταν πολύ κακό γι' αυτήν την περιοχή της Ευρώπης που περιλαμβάνει την Ελλάδα και την Τουρκία, που δεν βρίσκεται πολύ μακριά", πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά, ο Λαμί "βρίσκει φυσιολογικό να αποφανθεί ο λαός".

"Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον των πιστωτών η συναλλαγή με μια αποδυναμωμένη κυβέρνηση, η οποία κινδυνεύει να ανατραπεί και να μη κρατήσει τις υποσχέσεις της", τονίζει.

Όσο για το μέλλον της ευρωζώνης, η κατάρρευσή της δεν είναι "ένα ενδεχόμενο που αποκλείεται σήμερα", εκτιμά ο Λαμί, σύμφωνα με τον οποίο "το μεγάλο μάθημα που πρέπει να πάρουμε από την κρίση αυτή" είναι η ανάγκη να κάνουμε "ένα επιπλέον βήμα προς μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε οικονομικό, δημοσιονομικό και φορολογικό επίπεδο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: