Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΛάΟΣ: Ο ρατσισμός ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης “εθνικής σωτηρίας”

Του
Θαν. Κούρκουλα

Την ώρα που η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ήταν στα σκαριά, θυμήθηκε να βάλει όρους στήριξής της ο Καρατζαφέρης! Οι λάτρεις της χούντας της 4ης Αυγούστου, που την 28η Οκτώβρη απότισαν φόρο τιμής στο δικτάτορα Μεταξά, ξαναχτύπησαν: Έβαλαν τάχα “όρους” στήριξης της συγκυβέρνησης. Μεταξύ των οποίων η απαίτηση από τον “ομογάλακτο”, όπως απόκάλεσε ο Καρατζαφέρης τον Σαμαρά, “να ζητήσει άρση του Νόμου περί Ιθαγένειας των Μεταναστών”. Την ώρα που όλος ο κόσμος...προσπαθούσε αγωνιωδώς να καταλάβει μέσα από τα συμφραζόμενα και τις ψευτο-αντιπαραθέσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ποια ακριβώς θα είναι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα “εθνικής σωτηρίας”, οι κρυπτοφασίστες πέταξαν τη μπάλα στην εξέδρα του ρατσισμού.
Οι αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου “περί Ιθαγένειας”, αποκλείουν τη χορήγησή της στο 80% των παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ και οι ενήλικες μετανάστες δικαιούνται να την αιτηθούν μόνο αν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα προ …αμνημονέυτων. Το δικαίωμα ψήφου που προβλέπει ο ίδιος νόμος για μια μικρή μειοψηφία πολιτών εκτός ΕΕ, στις περασμένες δημοτικές εκλογές ασκήθηκε από λιγότερους των 10.000 μεταναστών πανελλαδικά. Βέβαια αυτά μικρή σημασία έχουν για το ρατσιστικό συνοθύλευμα του ΛάΟΣ που μάχεται με τη Χρυσή Αυγή για την επιροοή στον ακροδεξιό χώρο. Ούτε – άλλωστε – και το γεγονός πως η χρεωκοπημένη Ελλάδα κάθε άλλο παρά αποτελεί σήμερα “πόλο έλξης”, όπως διατυμπάνιζε υστερικά ο Γεωργιάδης. Αυτό που έχει γι’ αυτούς αξία είναι η επαναφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή της πολεμικής περί “λαθρομετανάστευσης” για να παραγκωνιστούν τα πραγματικά προβλήματα επιβίωσης του 1.000.000 ανέργων και της μείωσης μισθών μέχρι και 60%. Και παρά το γεγονός πως ακόμα και για τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους το “μεταναστευτικό” δεν είναι σήμερα πρώτο ζήτημα, ο Καρατζαφέρης ρίχνει ρατσιστικό δηλητήριο, για έναν επιπλέον λόγο: Θέλει να υπερκεράσει τον Σαμαρά σε αντιμεταναστευτική υστερία, καθώς πριν από λίγες εβδομάδες η ΝΔ δήλωσε πως αν γίνει κυβέρνηση δεσμεύεται να καταργήσει το νόμο περί Ιθαγένειας, απειλώντας το ΛάΟΣ με επαναπατρισμό δεξιών ψηφοφόρων στη ΝΔ.

Επιπρόσθετα για να θολώσει τα νερά και να ξεχάσουμε πως ψήφισε τη μνημονιακή βαρβαρότητα και με τα δύο χέρια, ο Καρατζαφέρης έβαλε κι’ άλλους ψευτο-“όρους”, μεταξύ των οποίων: “Όχι πλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων” και “ Όχι στο πλιάτσικο”. Πρόκειται για καρικατούρα αντιπολίτευσης στους ίδιους τους τους εαυτούς. Που κοκορεύονταν πως – πρώτοι αυτοί – πρότειναν την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, εγκαλούσαν το Σαμαρά για ανεύθυνη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση και εκλιπαρούσαν τον Παπανδρέου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με επικεφαλή “τραπεζίτη”. Χειροκρότησαν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υποστήριζαν μετά μανίας τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και ζητούσαν μηδενική φορολογία σε όσους φέρουν μαύρο χρήμα από το εξωτερικό! Όπως είναι φυσικό ο Καρατζαφέρης κάνει τη δουλειά του. Όμως είναι κυρίως καθήκον της αριστεράς να ξεσκεπάζει τους φασίστες με γραβάτα με κάθε ευκαιρία. Διαφορετικά η μόνη κριτική που θα γίνεται στο ΛάΟΣ, θα προέρχεται από όσους αστούς δημοσιογράφους θα αναρρωτιούνται γιατί δεν συμμετέχουν ολόψυχα στη νέα κυβέρνηση…

πηγή: ΚΣΜ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 1940 , το ΟΧΙ το είπε ο ΜΕΤΑΞΑΣ, αν δεν γνωρίζετε και μάλιστα χωρίς δημοψήφισμα....