Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Aκούω στα δελτία ειδήσεων σχετικά με το πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού και όλοι αναφέρονται στον Παπαδήμο. Λίγο ενδιαφέρει το ποιος θα κληθεί ή θα προθυμοποιηθεί να αναλάβει τη λάντζα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών.
Ωστόσο, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι λίγο έως καθόλου λαμβάνεται υπόψη η όποια διάθεση των... απερχόμενων κυβερνώντων αφού ο Γερμανικός παράγοντας ήδη έχει εκφράσει την προτίμησή του στο πρόσωπο του Παπαδήμου.
Τουτέστιν, ο εκλεκτός της Γερμανίας και άνθρωπος του τραπεζικού συστήματος, εγχώριου και διεθνούς, θα αναλάβει να σώσει κι αυτός την Ελλάδα.

Δυστυχώς, στο ζήτημα αυτό δε χωράνε αστεία. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με την σύμφωνη γνώμη των πρόθυμων κομμάτων (ΛΑΟΣ, ΔΥΣΗ και εν μέρει της ΔΗΜΑΡ) και με την συγχορδία των μέσων ενημέρωσης στήνουν το δίχτυ που θα εγκλωβίσει τους κατοίκους αυτής της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια.
Δυστυχώς, κι ενώ βλέπουμε ως παθητικοί θεατές το σόου που έχει στηθεί με αφορμή το παρασκήνιο για την επιλογή του καταλληλότερου υπηρέτη του καπιταλιστικού συστήματος στην παρούσα συγκυρία η Αριστερά και το Κίνημα παρακολουθεί αμήχανο.
Δυστυχώς, η Αριστερά έχασε την μοναδική ευκαιρία την περασμένη Τετάρτη να επιβάλλει την ατζέντα της καλώντας το λαό στο Σύνταγμα και να διώξει το διεφθαρμένο και εξωνημένο πολιτικό προσωπικό από το κτήριο της Βουλής και να ξημερώσει μια άλλη μέρα.
Δυστυχώς, αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά το πόσο ανέτοιμη είναι η Αριστερά. Χωρίς επεξεργασμένες πολιτικές για τη συγκυρία, χωρίς σχέδιο άμεσης πολιτικής ή κινηματικής δράσης, χωρίς διάθεση ενωτικής παρέμβασης με το σύνολο των πολιτών που εναντιώνονται στις εξελίξεις.
Δυστυχώς, η Αριστερά ηττήθηκε για ακόμα μια φορά.

Η απάντηση του λαού είναι αυτονόητη. Θα πρέπει να μετάσχει στα Κινήματα πάσης φύσεως και στα κόμματα ή σχήματα που δραστηριοποιούνται έξω και πέρα από το υπάρχον πολιτικό σύστημα της αστικής δημοκρατίας και να δρομολογήσει με τη δυναμική του νέες προϋποθέσεις και εξελίξεις αγνοώντας τα κόμματα της συστημικής αριστεράς.

Χάρης Μόχλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: