Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Όταν ένας προβοκάτορας καταγγέλει τους ...προβοκάτορες! - ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

Αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει στο σχόλιο του Ριζοσπάστη όπου στις χθεσινές επιθέσεις των ΜΑΤ προς τους διαδηλωτές με τα χημικά, βγάζοντας λάδι την κυβέρνηση για άλλη μια φορά, μιλάει για του προβοκάτορες που ξεπηδούν από τα μπλοκ της πορείας στην οποία συμμετείχαν "ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, ΕΕΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ (μ-λ), η λεγόμενη αντεξουσιαστική κίνηση, «Δεν πληρώνω», ΣΕΚ κ.ά."!
Αναπαράγει ότι ακριβώς παπαγαλίζουν τα...αστικά ΜΜΕ, δεν είδε πουθενά το μπλόκο της αστυνομίας, για σχεδόν δύο ώρες στο Σύνταγμα, που δεν επέτρεπε στην πορεία να περάσει, δεν είδε ότι στη πρεσβεία πέφταν τα χημικά στους διαδηλωτές, ενώ οι "επαναστάτες της πέτρας και της κωλοπιλάλας" έφταναν από τη τρεχάλα τους σχεδόν στην Αλεξάνδρας, δεν είδε ανάπηρους χτυπημένους, δεν είδε ότι ενώ δε συνέβαινε πια τίποτα μπροστά στη πρεσβεία οι "εργαζόμενοι μπάτσοι" κρατούσαν μια στάση άκρως προκλητική και τρομοκρατική απέναντι και στα τελευταία μπλοκ διαδηλωτών, όχι μόνο μπροστά στη πρεσβεία αλλά και στα στενά προς τη Μιχαλακοπούλου απ' όπου κόσμος προσπαθούσε να ξεφύγει μακρυά από τα δακρυγόνα και τη μανία τους.
Την ασυλία από το σύστημα της ηγεσίας του ΚΚΕ μας την παρουσιάζουν σαν αποτελεσματικότητα της περιφρούρησής του, όταν όμως το σύστημα αποφασίσει ότι δεν θα ανέχεται καμιά απολύτως αμφισβήτηση τότε θα την δούμε αυτή την αποτελεσματικότητα απέναντι στα ΜΑΤ! Όσο επί επίσκεψης Κλίντον!
Η προβοκατορολογία, επί παντός επιστητού και ιδίως όταν είναι πολιτικά στριμωγμένη, τα τελευταία 38 χρόνια για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι ο τρόπος διαφυγής από το πραγματικό επίδικο που δεν είναι άλλο από τη στάση της απέναντι σε μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού. Στάση που καθορίζεται από τη νομιμότητα, την ευθύνη απέναντι στο σύστημα, τη συνδιαλλαγή και τον κοινοβουλευτισμό και βεβαίως την αποφυγή πραγματικής σύγκρουσης με το σύστημα. Κινείται με τη λογική της σέχτας που ακόμη και σε μεγάλους εργοστασιακούς αγώνες όχι μόνο κάνει ότι δεν βλέπει κι άλλους να τους στηρίζουν αλλά ενοχλείται κιόλας!
Αλλά μιας και αναφερόμαστε στο Ριζοσπάστη και στα περί ευθύνης. Αλήθεια το μόνο που είχε να απαντήσει στον Κακλαμάνη για το '89 είναι ότι είναι αντικομμουνιστής, προβοκάτορας κ.λπ..; Για τη συμμετοχή του ΚΚΕ τότε στη κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ αρχικά και με το ΠΑΣΟΚ αργότερα δεν έχει να πει τίποτα; Ή μήπως δεν υπήρξε και αυτό; Η συνεργασία τότε με το όλον "του αστικού πολιτικού τους συστήματος, του σάπιου από την κορυφή ως τα νύχια, άρα και ιστορικά ξεπερασμένου" τι ...μετωπική ονομασία έφερε; Της κάθαρσης του συστήματος; Και τι κέρδισε από αυτή το εργατικό κίνημα και η ...υπόθεση των κομμουνιστών;

ΠΗΓΗ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: