Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Κ.: "Κρίση Αντίσταση Επανάσταση"- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Πλούσιος προβληματισμός και ανταλλαγή απόψεων έλαβε χώρα χτες στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚ) στη Θεσσαλονίκη με...
θέμα ΚΡΙΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Η εκδήλωση ενταγμένη σε προγραμματισμό του ΣΕΚ γιαανοιχτές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα έγινε στο κτήριο της ΕΔΟΘ και κύριος ομιλητής ήταν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο κ. Κωνσταντίνου υποστήριξε (θα δείτε σε βίντεο την εισήγησή του σε νέα ανάρτηση) ότι είναι λάθος της Αριστεράς να νομίζει ότι με τις εκλογές θα λυθούν τα προβλήματα του λαού και έκανε κριτική στα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς για το γεγονός ότι προτάσσουν εκλογές.

Τόνισε ο ομιλητής τη σπουδαιότητα που έχει για τον αγώνα η διαρκής παρέμβαση των εργατών και εργαζομένων στους χώρους δουλειάς συγκροτώντας απεργιακές επιτροπές και προχωρώντας ακόμα περισσότερο καταλαμβάνοντας τους χώρους εργασίας εμποδίζοντας την Τρόικα και το ΔΝΤ να πάρουν στοιχεία (λογιστήριο του κράτους) κλπ
Ο Π. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην πρόταση για δημοψήφισμα που έθεσε ο Παπανδρέου και την πήρε πίσω λέγοντας ότι αποκάλυψε την πραγματική θέση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων υποστηρίζοντας ότι η πρόταση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα αναιρέθηκε κακήν κακώς με εντολή διότι ο λαός θα υπερψήφιζε το ΟΧΙ.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης το λόγο πήραν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους που εστίασαν σε διάφορες πτυχές του αγώνα των εργατών και την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός ολοκληρωμένου πολιτικού προγράμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει κοινοβουλευτικών εκλογών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: