Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: "ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ" - ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ

Ο Παπουτσής εγκαινίασε την συνεργασία με τους φασίστες του ΛΑ.Ο.Σ στέλνοντας τα ΜΑΤ να χτυπήσουν την αντιφασιστική διαδήλωση στη Νίκαια

Ό Χ. Παπουτσής, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε σήμερα (σσ: το Σάββατο) την πρώτη δράση καταστολής στα πλαίσια της συγκυβέρνησης με τους φασίστες του ΛΑ.Ο.Σ δείχνοντας ότι ο κατήφορος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάτο.
Έστειλε αμέτρητες διμοιρίες για να...
 εμποδίσουν με ρίψη χημικών, επιθέσεις των ΜΑΤ και ασφυκτική περικύκλωση την αντιφασιστική διαδήλωση να βαδίσει στους δρόμους της Νίκαιας. Την ίδια ώρα διέθεσε επαρκή αριθμό διμοιριών των ΜΑΤ για να προστατέψουν τους συνεργάτες του, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που κάνανε την εμφάνιση τους με το πιο χυδαίο παραστρατιωτικό τρόπο στη Πλατεία Αγίου Νικολάου, μια Πλατεία όπου υπάρχει το μνημείο των αγωνιστών που εκτελέστηκαν στην κατοχή από τους ναζί.
Ο Παπουτσής με τα ΜΑΤ έτρεξε να προστατέψει μια συμμορία φασιστών, των απογόνων των δοσίλογων που φόραγαν κουκούλα και κατέδιδαν τους αντιστασιακούς στο Μπλόκο της Κοκκινιάς οδηγώντας τους στο απόσπασμα. Και όλα αυτά παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα!
Εκατοντάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιφασιστικής διαδήλωσης στην Νίκαια. Όταν η διαδήλωση βάδισε αψηφώντας την απαγόρευση ο κόσμος στη γειτονιά έβγαινε στα μπαλκόνια και κατέβαινε από τα σπίτια του για να πλαισιώσει τη πορεία. Από τα μπαλκόνια ο κόσμος αγανακτισμένος φώναζε ενάντια στα ΜΑΤ που έριχνε δακρυγόνα στις αυλές των σπιτιών του.
Η μαζική και πετυχημένη διαδήλωση με κάλεσμα μόλις δύο ημερών από τους «αντιφασίστες της Νίκαιας», σωματεία εργαζόμενων, δημοτικές κινήσεις, τη Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α και τη Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος κατάφερε να στείλει το μήνυμα ότι δεν περνάνε οι φασίστες και ο ρατσισμός στη γειτονιά που έδωσε χιλιάδες αγωνιστές ενάντια στους ναζιστές καταχτητές. Το σύνθημα «η Κοκκινιά ξέρει από προσφυγιά, έξω οι φασίστες από την γειτονιά» ακούστηκε δυνατά σε όλη τη πορεία.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ για να επιβάλει τα μέτρα του Μνημονίου, τις απολύσεις και τα χαράτσια αναζητά στους μετανάστες τον αποδιοπομπαίο τράγο και οι πρόθυμοι παρακρατικοί της Χρυσής Αυγής τρέχουν στις γειτονιές για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να σπείρουν το φόβο.
Η είσοδος των φασιστών στη κυβέρνηση με την ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία της Αστυνομίας του Παπουτσή πρέπει να πάρει μαζική και μαχητική απάντηση.
Καλούμε σε κλιμάκωση της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης κατά της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-φασιστών με πρώτο βήμα την μαζική συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και την οργάνωση του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στις 3 Δεκέμβρη στην Ομόνοια.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση τη Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 7μμ στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Νίκαιας Ιωακειμίδη που είναι:



"Αγαπητοί Συνδημότες,-ισσες

Η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης το Σάββατο 12 Νοεμβρίου από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία του Αγίου Νικολάου της Νίκαιας, είναι πέρα για πέρα ανεπιθύμητη για εμάς.
Η πόλη του Μπλόκου η ηρωική Κοκκινιά, δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιες απαράδεκτες προκλήσεις. Έχει απαντήσει με τους αγώνες της και το αίμα των παλικαριών της, απέναντι στο φασισμό.
Σήμερα η πόλη μας και ο λαός της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την επιβίωση και την προάσπιση της λειτουργίας των θεσμών της Δημοκρατίας μας.
Καλούμε τους πολίτες της Νίκαιας να απομονώσουν την εκδήλωση και τους διοργανωτές της, να καταδικάσουν κάθε ενέργεια που θέλει να γυρίσει πίσω τη χώρα μας σε σκοτεινές εποχές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ
πηγή: http://www.polisnikaia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1247

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
KΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η σύσκεψη φορέων που έγινε την Πέμπτη 9/11 στο Δημαρχείο Νίκαιας με
μαζικότατη συμμετοχή κατέληξε στη παρακάτω ανακοίνωση: Έξω οι νεοναζί από τη Νίκαια

Αντιφασιστική Διαδήλωση, Σάββατο 12/11, 12μ, Περιβολάκι Νίκαια

Ντόπιοι και μετανάστες ενωμένοι ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ρατσισμό

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προχωράνε το Σάββατο 12/11 σε ρατσιστική συγκέντρωση μίσους στην πλατεία Αγ. Νικολάου στη Νίκαια με ομιλητή τον αρχιτραμπούκο γραμματέα τους Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η επιδρομή της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, είναι πρόκληση για κάθε εργαζόμενο και νεολαίο που ζει σε αυτή τη γειτονιά. Τολμούν να πατήσουν το πόδι τους σπέρνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο σε μία ιστορική πλατεία, όπου οι ναζί δολοφόνησαν χιλιάδες αντιφασίστες στη διάρκεια της κατοχής. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.

Παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ επιχειρούν να προωθήσουν τον αποπροσανατολισμό των ευθυνών για τις πολιτικές των κυβερνήσεων που σπέρνουν τη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία και να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίο τράγο, όπως ο Χίτλερ φόρτωνε τη κρίση στο μεσοπόλεμο στους Εβραίους. Η ανθρωπότητα πλήρωσε βαρύ τίμημα με τα εκατομμύρια των νεκρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το ολοκαύτωμα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι πρόκληση να μιλάει για «εγκληματικότητα» μια συμμορία με καταδικασμένο υποψήφιο περιφερειάρχη για εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, που ο αρχηγός της χαιρετάει ναζιστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με συνοδεία μπράβων.

Ξέρουμε ότι σε όποια γειτονιά, όπως στον Αγ. Παντελεήμονα, κάνουν την εμφάνισή τους αυτό που ακολουθεί είναι μαχαιρώματα, επιθέσεις και τραμπουκισμοί απέναντι σε μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους και νεολαίους.
Στην ίδια πλατεία τον Μάρτη του 2011 είχαν γίνει μαχαιρώματα δύο πακιστανών μεταναστών. Ακολούθησαν δεκάδες επιθέσεις στην περιοχή του Village Park Ρέντη στις στάσεις ακόμα και μέσα στα λεωφορεία.

Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτούς τους δολοφόνους να τρομοκρατούν στους δρόμους και στις πλατείες της περιοχής μας με την κάλυψη και την ανοχή της αστυνομίας. Εχθρός μας είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Καλούμε τους Δήμους, τα συνδικάτα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, τους αντιστασιακούς της Κοκκινιάς να δώσουμε μαζική ενωτική απάντηση.
Ήρθε η ώρα να τους διώξουμε και από τη Νίκαια και από κάθε γειτονιά.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΙΝΑΠ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΡΕΝΤΗ", "ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ
-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ", "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ -ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ
ΛΙΜΑΝΙ"

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΚΙΝΗΣΗ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΕΛΛΑΔΟΣ
Τηλ 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: