Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση του Ηλία Σμήλιου για τις διώξεις διαδηλωτών για το λαϊκό ΟΧΙ

ΔΗΛΩΣΗ
για τη δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών
στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στη Θεσ/νίκη

Παραμονή του Πολυτεχνείου και το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, η συγκυβέρνηση των μνημονιακών κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και...
(των νοσταλγών της χούντας) ΛΑ.Ο.Σ. δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο: όχι μόνο στερεί από το λαό το ΨΩΜΙ, το δικαίωμα στη ζωή, όχι μόνο στερεί από τα παιδιά του λαού τα βιβλία και το σχολείο τους, το δικαίωμα στην ΠΑΙΔΕΙΑ αλλά στερεί, ποινικοποιεί και το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διεκδικεί, να δηλώνει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική, να διαδηλώνει!

Στις 28 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Θεσ/νίκη όπως και σ’ όλη την Ελλάδα ασκήσαμε αυτό ακριβώς το δικαίωμά μας. Οι χιλιάδες διαδηλωτές που βρεθήκαμε στο δρόμο εκείνη τη μέρα είπαμε το δικό μας «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή της χώρας μας.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές δε σταματήσαμε καμιά παρέλαση. Αντίθετα δώσαμε στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Είπε όχι στην τρόικα, το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική, μίλησε για το δικαίωμά μας σε μια καλύτερη ζωή.

Να ’ναι σίγουροι πως όπως το ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και οι χιλιάδες άνθρωποι, που βροντοφώναξαν «ΟΧΙ», στις παρελάσεις, έριξαν την κυβέρνηση του Παπανδρέου, έτσι και αύριο στις μεγαλειώδεις πορείες του Πολυτεχνείου και με τους αγώνες μας κάθε μέρα σε κάθε χώρο θα ανατρέψουμε και τη νέα εθνοσωτήρια κυβέρνηση.

Κι αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι κυβερνώντες, γι αυτό και ποινικοποιούν κάθε αγώνα, από την απεργία ως τη διαδήλωση. Τρέμουν γιατί

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ!

Θεσ/νίκη 16/11/2011

Ηλίας Ν. Σμήλιος

Δάσκαλος
«Εις εκ τον κατηγορουμένων»
(Όπως θα ’λεγαν και επί χούντας…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: