Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης η φωτογραφία του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, επιλογή η οποία κρίνεται με θετικά σχόλια, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο πρόσωπο το καταλληλότερο για να αναλάβει το δύσκολο έργο και να ηγηθεί τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.
Το Reuters και το Associated Press μετέδωσαν...
 με «μπαράζ» έκτακτων τηλεγραφημάτων την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Λουκά Παπαδήμο και τις πρώτες δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα επιτέλους συμφωνεί σε μεταβατικό πρωθυπουργό» αναφέρει το ΒΒC, το οποίο αναφέρει ότι ο νέος πρωθυπουργός κάλεσε σε ενότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ελληνική οικονομία.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος, σεβαστός οικονομολόγος, επελέγη να ηγηθεί κυβέρνησης ενότητας που έχει δεσμευθεί να εγκρίνει άμεσα τους σκληρούς όρους του ευρωπαϊκού πακέτου βοήθειας» γράφουν οι New York Times.

Το δυσκολότερο ρόλο της καριέρας του καλείται να αναλάβει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, σώζοντας την Ελλάδα από την κατάρρευση, γράφει το δημοσίευμα του Spiegel Online.

Έληξε το τριήμερο πολιτικό αδιέξοδο και ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να συμβάλει προς την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Ελλάδας, αναφέρει η Wall Street Journal, με πρώτη είδηση την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που δόθηκε στον Λουκά Παπαδήμο.

Συνεχής κάλυψη των πολιτικών εξελίξεων και από τον βρετανικό Guardian, o νέος Έλληνας πρωθυπουργός και στο πρωτοσέλιδο του Ιndependent.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θα ηγηθεί της Ελλάδας έως τον Φεβρουάριο αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας» είναι ο τίτλος στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Liberation, η οποία γράφει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος τη ΕΚΤ διαδέχεται τον Γιώργο Παπανδρέου, την ώρα που ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Μάριο Μόντο και τώρα πλέον η Γαλλία γεύεται την πίεση των αγορών.

Το σασπένς τελείωσε μετά από τέσσερις ημέρες, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde με τη φωτογραφία του Λουκά Παπαδήμου στο πρωτοσέλιδό της, φιλοξενώντας και το πορτρέτο του νέου πρωθυπουργού υπό τον τίτλο «ένας οπαδός της αυστηρότητας στην κεφαλή της Ελλάδας».

«Το πέτυχαν με την τέταρτη» γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais σχετικά μετο πολυήμερο θρίλερ γύρω από τη συμφωνία στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας ως επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας.

Συνετός και λιτός στις δηλώσεις του ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, επισημαίνει η συντηρητική ABC, αναφέροντας ότι εδώ και καιρό ο Λουκάς Παπαδήμος τόνιζε τις συνέπειες από τη μη εκπλήρωση των στόχων του ελληνικού προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: